12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u obilasku lokacije na kojoj su pronađeni posmrtni ostaci iz Domovinskog rata

Više od autora

- vl promo-

Predsjednik Vlade Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u obilasku su lokacije na kojoj su pronađeni posmrtni ostatci ljudskog podrijetla, a koji prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskog rata, izvještava HRT.

Lokacija na kojoj su pronađeni posmrtni ostaci nalazi se uz cestu Negoslavci-Orolik, s lijeve strane u smjeru Orolika.

Prije tjedan dana je objavljeno da su na području Vukovarsko-srijemske županije kod Svinjarevaca u blizini Vukovara pronađeni posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskog rata.

Ministarstvo hrvatskih branitelja prošli tjedan je priopćilo da su tijekom terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije kod Svinjarevaca u blizini Vukovara pronađeni posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata.


Ekshumacija je u tijeku i trajat će idućih nekoliko dana jer će se širiti teren pretrage, što je uobičajeno u ovakvim situacijama. Nakon ekshumacije posmrtni ostatci bit će prevezeni u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. U ovom trenutku ne zna se radi li se o masovnoj ili o pojedinačnoj grobnici, priopćeno je prije tjedan dana.

Nekoliko kilometara dalje od Svinjarevaca, u tijeku je višemjesečno istraživanje lokaliteta i lokacija na Petrovačkoj doli.

Hrvatska još traga za 1816 osoba nestalih i poginulih u Domovinskom ratu. Najveći broj žrtava, njih 513, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno