6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Predstavljena najnovija filmska ekranizacija iz serije kultne Millenium trilogije

Više od autora

- vl promo-Jučer je u Stockholmu održano prvo službeno medijsko predstavljanje ekipe filma i glumaca, filma The Girl in the Spider’s Web. Glumci Claire Foy, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield i Stephen Merchant zajedno s redateljem Fede Alvarezom obilježili su završetak snimanja najnovije filmske ekranizacije serije poznatih švedskih trilera.

Radi se o ekranizaciji zadnje (četvrte) knjige naziva Što nas ne ubije koja je nastavak Millennium trilogije (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku). Posljednja filmska ekranizacija bio je film Davida FincheraMuškarci koji mrze žene iz 2011. godine).  koji je ostvario uspjeh i kod publike i kod kritike te od 5 nominacija osvojio Oscara za najbolju montažu.  

U četvrtoj knjizi Što nas ne ubije pratimo dobro nam poznate protagoniste Lisbeth Salander, mladu hakericu, i novinara Mikaela Blomkvista koji se nalaze uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu da ponovno udruže snage. Riječ je o trileru je kojeg su obožavatelji dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah!

U filmskoj verziji kultni lik Lisbeth Salander utjelovljuje Claire Foy (gledateljima poznata po ulozi u seriji The Crown),  a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverrir Gudnason.

Ekipa filma THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB, 13.4.2018. / Photo: Michael Campa

U filmu The Girl in the Spider’s Web  glume i Sylvia Hoeks koju smo nedavno gledali u filmu ‘Blade Runner 2049.’, Lakeith Stanfield (Get Out), Cameron Britton poznat kao glavni negativac u seriji ‘Mindhunter’ te mnogi drugi.

U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svjetski transrodni model. David Fincher, redatelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je istaknuti kako se u ovom nastavku maksimalno nastojala održati autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Produkciju između ostalih potpisuju Amy Pascal (Spider-Man: Homecoming, Molly’s Game, The Post) i Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network, Moneyball).

Vrijedi napomenuti kako autor zadnje četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stieg Larsson koji je prethodno preminuo, već ju je napisao jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz.

Inače, knjiga Što nas ne ubije u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva filmska ekranizacija Muškarci koji mrze žene pobrala je pohvale tako da jedva čekamo listopad, za kada je film The Girl in the Spider’s Web najavljen u domaćim kinima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno