U izravnom okršaju za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka rukometaši Spačve Vinkovci pobijedili su sinoć momčad Poreča 28:24 (12:12). Niz od tri poraza za redom prekinut je u najboljem trenutku i na pravom su putu da se opet nađu u elitnom društvu.

Spačva je loše ušla u utakmicu, što su iskoristili gosti i u 8. minuti imali tri pogodtka prednosti (6:3). Ipak domaćin je vrlo brzo uhvatio priključak te je u 16. minuti rezultat bio izjednačen (7:7), a samo minutu kasnije Spačva je povela 8:7. Potom se igralo gol za gol i prvih 30 minuta završilo je 12:12. I nastavak utakmice donosi igru gol za gol sve do 47. minute kada Vinkovačni lome utakmicu u svoju korist i kod rezultata 21:21 prave seriju od 5:0. Do kraja gosti postižu tri, a domaći dva pogotka za konačni rezultat 28:24.

Najraspoloženiji u redovima Spačve bili su Dario Raguž sa osam i Marko Nađ sa sedam pogodaka. Pratio ih je sinoć i odlični Rene Mihaljević sa šest pogodaka iz isto toliko pokušaja.

Spačva je i dalje na 5. mjestu sa 17 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Poreč, a bod manje ima od Zameta koji je na trećem mjestu.