2 C
Vinkovci
Subota, 2. prosinca 2023.

Preko 12 000 građana u županiji s isteklom osobnom, provjerite je li i vaša među njima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na cijelom području Policijske uprave vukovarsko-srijemske ukupno je 12 272 građana kojima je istekla osobna iskaznica, njih 14 352 kojima je istekla putovnica i 2 415 s nevažećom vozačkom dozvolom.

Najviše ih je dakako na području vinkovačkog kraja s obzirom na najveću brojnost stanovništva.

“Napominjemo da se podaci za osobne iskaznice odnose samo na osobe koje su obavezne posjedovati važeću osobnu iskaznicu odnosno punoljetne hrvatske državljane s prebivalištem u Republici Hrvatskoj”, rekao je glasnogovornik i voditelj službe analitike Dragoslav Živković.

Podsjetio je kako je Policijska uprava sa slabljenjem pandemije već medijski pozivala stranke provjeriti rok valjanosti osobnih dokumenata i na vrijeme zamijeniti istekle.

“Krajnji rok za zamjenu je sukladno donesenim zakonima, a najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2.”, podsjeća Živković.Iako službeno još uvijek nije proglašen kraj pandemije, život se vratio u normalan tijek, a time i potreba za valjanim dokumentima odnosno zamjena isteklih.

Primjetne su stoga gužve na šalterima u svim policijskim postajama, pa tako i Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj u sjedištu, a očekuju se i sada tijekom uskrsnih blagdana kao i dolaska na godišnje odmore naših državljana iz inozemstva, dodao je.

Ono što ipak olakšava situaciju rezervacija je termina za izradu dokumenata putem mobilne aplikacije redomat.mup.hr najviše pet dana unaprijed. Instalirajte ju i bez čekanja u redu predajte zahtjev ili preuzmite svoj dokument. Odstupanja su minuta do dvije, poručuju iz PU Vukovarsko-srijemske.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno