Kako smo ranije izvjestili, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac ponudila je danas mandat na raspolaganje, a nakon što je u subotu sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđena djevojčica, jer vozila je bez valjane vozačke dozvole i udarila djevojčicu. “Jako sam potresena, ne znam što da kažem. Nisam ni znala da mi je vozačka dozvola istekla još 2016. godine, ali to me ne opravdava. Premijeru sam u subotu ponudila svoju ostavku i jutros sam dala mandat na raspolaganje. Vozila sam 30 na sat, dobro znam tu ulicu, no dogodilo se to što se dogodilo i jednostavno sam u stanju šoka. Najvažnije mi je ipak da je malena dobro. Ispričavam se hrvatskoj javnosti”, poručila je ministrica Žalac prilikom današnjeg obraćanja novinarima.

Prije nekoliko trenutaka o ovom se slučaju oglasio i premijer Andrej Plenković, koji je jasno dao do znanja da je ministrica Žalac napravila propust, odnosno prekršaj, ali ne i kazneno djelo kada je istekla vozačka dozvola u pitanju.

“U kontaktu smo 30 minuta od kada se sve dogodilo, razgovarali smo više puta. Ponudila je mandat na raspolaganje, prepustila je odluku meni. Ja sam razmišljao, smatram da ovo što se dogodilo je nešto što se moglo dogoditi bilo kome drugome. Što se tiče produljena vozačke dozvole, to nije nešto zbog čega bi tražio ostavku, Gabrijela Žalac ostaje ministrica. Ja ne prihvaćam njezinu ostavku”, naglasio je premijer Plenković.