”Ljeto u knjižnici” program je Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci namijenjen djeci školske dobi, a obuhvaća kreativne i literarne radionice, te natjecanja u društvenim igrama. Ljeto u knjižnici provodit će se ponedjeljkom od 16,30 do 18,30 sati, te srijedom i petkom od 10,00 do 12,00 sati.

Današnjom kreativnom i literarnom radionicom službeno je počelo “Ljeto u knjižnici”. Najmlađi Vinkovčani i Vinkovčanke u pratnji svojih roditelja danas su došli u Gradsku knjižnicu i čitaonicu s ciljem da se zabave se uz učenje i igru.

“Danas imamo jednu igru “Story Teller Cube” uz literarnu radionicu Priče iz dvorca gdje ćemo pročitati jednu bajku iz Najljepših bajki svijeta. Bajka se zove Čarobna školjka, a djeca će nakon pročitane bajke imati priliku podijeliti mišljenja o njoj i što su naučili iz te bajke. Glavni cilj radionica i igraonica je poticanje djece da se upoznaju s knjigom i steknu naviku dolaženja u knjižnicu, pogotovo u ovim vrućim ljetnim danima kada nema škole”, istaknula je Mirta Sorčik, jedna od voditeljica današnje radionice.

Igra “Story Teller Cube” se sastoji od 9 kocki. Na svakoj kocki ima 6 motiva, djeca uzmu kocke i bace ih na stol i onda prema tim motivima slože priču. Radionice su zamišljene za djecu školske dobi, no iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci pozivaju djecu svih uzrasta jer će se za svakoga naći po nešto.

Radionica je tijeku, pa se još stignete prošetati sa svojim mališanima i priključiti.