27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Prijem glumaca 25. Festivala glumca

Više od autora

- vl promo-

U Maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima, gradonačelnik Ivan Bosančić organizirao je prijem glumaca 25. Festivala glumca. Bosančić je iskoristio priliku da se zahvali svim sudionicima koji su omogućili realizaciju Festivala, naglasivši kako isti u svom fokusu prije svega stavlja glumca.

“Festival glumca već 25 godina uljepšava ove svibanjske dane u Gradu i Županiji. Vjerujem da je to poseban doživljaj za građane koji imaju priliku vidjeti sve ove vrsne glumce na našim daskama. I glumci također obožavaju ovo događanje jer Festival ima u svom fokusu glumca koji stvara i time mu doprinosi. Zato se želim zahvaliti svima i vjerujem da ćemo u budućnosti imati samo još bolje i jače festivale”, rekao je Bosančić.

Prijemu je nazočila domaćica Festivala i nacionalna dramska prvakinja Branka Cvitković. Također se osvrnula na specifičnost ovog Festivala u čijem se centru nalazi glumac, nadodavši da je on nositelj kazališne umjetnosti bez kojeg ista ne bi mogla opstati.

“Zaista mi je čast što sam kao domaćica pozvana na jubilarni 25. Festival glumca i što sam jedna u nizu mojih velikih prethodnika, velikih glumaca i umjetnika koji su obilježili sve ove godine. Nadam se da sam dostojan sljedbenik u slijedu tih velikana”, o ulozi domaćice rekla je Cvitković.

Žiri predstave gleda s više aspekata, prije svega glumačka ostvarenja, a zatim i kakva je predstava u cijelosti.

“Osobno mi je predivno. Nisam očekivala da ću se osjećati ovako dobro jer svaki dan odgledamo po dvije tri predstave, ali ta energija i emocije su neprocjenjivi – zaista uživam”, svoje je dojmove o jubilarnom izdanju Festivala podijelila dramska prvakinja i ujedno članica žirija, Hana Hegedušić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno