Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas javljaju o nemilom događaju koji se u noći sa subote na nedjelju dogodio u Gradištu. Naime, u ugostiteljskom objektu na Trgu hrvatskih velikana došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su sudjelovala četvorica mladića iz Gradišta.

U fizičkom sukobu 28-godišnjak je zadao ubod nožem u predjelu trbuha 23-godišnjaku. U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima 23-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć te utvrđene teže tjelesne ozljede.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je i identitet ostalih sudionika u sukobu, a radi se o 23-godišnjaku i 18-godišnjaku. Kako stoji u izvješću, 28-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu policije. Protiv svih sudionika u događaju slijedi optužni prijedlog sukladno članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom državnom odvjetništvu. Policija je jučer zabilježila i požar na krovištu ugostiteljskog objekta na izletištu “Adica” kod Vukovara. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vukovara, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama u sustavu ventilacije, dok materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.