Uoči svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr.Franjo Tuđman“ koja se održava u Gradu Vukovaru, čime se još jednom potvrđuje neraskidiva veza Hrvatske vojske i Grada heroja, petorici pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade danas su uručeni ključevi stanova novoizgrađenog višestambenog objekta u Vukovaru.

Naime, projekt stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske, čije je radno mjesto upravo vojarna u Vukovaru, projekt je Ministarstva obrane Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Vukovarom i Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Jedan od ciljeva ovog projekta je dodatno potaknuti gospodarsku i demografsku obnovu Grada Vukovara u kontekstu zaštite temeljnih nacionalnih interesa na ovom području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Ključeve stanova petorici pripadnika Hrvatske vojske uručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, vukovarski gradonačelnik Ivana Penava i zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade bojnik Ivan Liović.

“Ova Vlada i Ministarstvo obrane sustavno ispunjavaju svoja obećanja. Ovom dodjelom potvrđujemo da je nam je čovjek – vojnik u fokusu. Doveli smo Hrvatsku vojsku u Vukovar, a sada dovodimo i hrvatskog vojnika u njegov dom. Ove godine planiramo zbrinuti još deset naših vojnika s obiteljima, a druge godine još 20. To je rezultat izvrsne suradnje Ministarstva obrane s Vukovarom s kojim je Hrvatska vojska neraskidivo povezana“, rekao je ministar Krstičević. Naglasio je i kako je ova dodjela u Vukovaru, početak šireg projekta rješavanja stambenog pitanja za pripadnike Hrvatske vojske u gradovima u koje su se vratili.

Cijelim projektom zadovoljan je i general Šundov i kaže, vjeruje da će hrvatski vojnici svojim radom i dalje podizati izvrsnost Hrvatske vojske i služiti joj na čast i ponos. Zadovoljstvo nisu krili ni pripadnici Hrvatske vojske kojima su uručeni ključevi, a koji su istaknuli kako je velika čast među prvima dobiti stan u Vukovaru i priliku za bolji i kvalitetniji život.