26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Priprema i provedba obrazovnih aktivnosti o EU fondovima

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije i dalje rade na pripremi i provedbi obrazovnih aktivnosti o EU fondovima, a sve kako bi se stvorila jedna učinkovita koordinacija i potaknuo regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije. Stoga Agencija, s ciljem jačanja kapaciteta naše županije za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova, provodi edukacije pripreme projekata financiranih iz EU fondova. Edukacije su započele 11. veljače i traju do sutra, a održavaju se u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

Polaznici tijekom četverodnevnih radionica prolaze kroz teme vezane uz: Priprema projektne prijave za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije, Danube Transnational Programme – Program transnacionalne suradnje Dunav i Program ruralnog razvoja 2014-2020. Navedene edukacije dio su aktivnosti projekta “ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije” prijavljenog u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 1.475.452,75 kuna, od čega EU financira 85%. Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok je posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Regionalni razvoj županije
“Razvojna agencija organizirala je četverodnevnu edukaciju čija je tema priprema prijave projekata. Vezane su ponajviše uz metodologiju pripreme, odnosno kako se pripremaju projekti. Radionica je organizirana isključivo za nove djelatnike Razvojne agencije i za zaposlenike županijskih odjela koji su zainteresirani i žele naučiti nešto više o pripremi projekata”, pojasnio nam je Goran Koprivnjak, voditelj odjela za provedbu programa i projekata. Ističe kako je edukacija usmjerena prema jačanju kapaciteta za korištenje fondova Europske unije, a predavači na edukaciji bili su zaposlenici Razvojne agencije koji imaju višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz fondova EU.

“U budućnosti ćemo organizirati cijeli niz edukacija na ovu temu namijenjenih za zaposlenike Vukovarsko-srijemske županije, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ostalih javnopravnih tijela koji u svom opsegu poslovanja imaju doticaj s EU fondovima ili svoje projekte namjeravaju kandidirati prema EU fondovima”, dodaje Koprivnjak.

Ovom edukacijom želi se pridonijeti usmjeravanju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanja uvjeta za održivi razvoj, povećanje konkurentnosti i postizanja zadovoljavajuće razine kvalitete života putem jačanja kapaciteta Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije za upravljanje projektima financiranim iz ESI fondova, putem podizanja kompetencija djelatnika javnopravnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenjem informativno-edukativnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno