Hang Loose Rockabilly festival je zamišljen kao susret svih generacija. Odmak od svega unazad kada se živjelo sporije, plesalo najbrže, družilo na najjače. Ples, glazba, kreativnost, umjetnost fotografije, rukotvorine, kampiranje, piknik i roštilj – sve vas to čeka na jednom mjestu!

Na današnjoj konferenciji održanoj u Hang Loose rockabilly baru razgovarali smo s organizatorima Anom i Matijom Vukoja i Krunoslavom Turdom, također članom organizacijskog odbora.

Ovogodišnji, 3. Hang Loose Rockabilly Festival, koji se održava od petka, 28., do nedjelje, 30. lipnja, premješten je s vrućeg gradskog asfalta i gimnazijskog igrališta na travnatu podlogu Tenina salaša na sjevernoj periferiji Vinkovaca.

“Treća godina, treća sreća, idemo vidjeti kako će ove godine sve izgledati. Inače, svi govore da se prvi pamti, no mislim da će se baš ovaj festival zapamtiti pošto se ove godine preselio na drugu lokaciju. To je odlično, veće je, u prirodi smo, pustite mozak na pašu i uživajte. Htjeli smo prenijeti energiju svega toga”, istaknula je Ana Vukoja.

Svirat će ukupno četiri rockabilly benda, jedan u zagrijavanju u petak u prostoru Rockabilly Bara Hang Loose te tri na glavni dan festivala, u subotu, na Teninu salašu, a osim već standardnih sadržaja – pratećeg sajma, plesne i zabavne radionice te izložbe oldtimera, ove godine uključuje i mogućnost kampiranja, javni Pin-up foto natječaj i Retro Yard Sale.

“U petak u kafiću praši King Cat Rhythm iz Mađarske, kao warm up party za subotu, a u subotu nastupaju tri benda: Johnny & his Rockin Tunes iz Zagreba i Greasy Flat 4 iz Vinkovaca, te Pete & the Shine Brights iz Italije. Zabava je zagarantirana”, dodao je Matija Vukoja.

“Program kreće od 17h, s puno kreativnih rukotvorina, i svakako ih treba podržati. Ove godine prvi put imamo Retro Yard Sale, gdje ćete mogli kupiti sve od igle do lokomotive”, dodaje Ana.

“Prošle godine smo imali Pin up session s curama iz udruge Retroperspektiva, udruge organizatora, a ove godine imamo natječaj za sve koji se žele prijaviti. Nagrade će dobiti i fotografi i modeli, a svakako će biti vizualno zanimljivo i za posjetitelje”, dodao je je Krunoslav Turda.

Bendovi štimaju instrumente, prodavači starina čiste prašinu sa svojih artikala, pin-up cure dosađuju krojačicama, vozači glancaju kromirane branike automobila i svaka misao o svakodnevici se gubi u vremenu i prostoru odmaknutom od grada dok uživamo u putovanju u bezbrižnu ’52. godinu. Pripremite svoje plesne cipelice i vidimo se ovaj vikend na Teninom salašu!

Detaljnije o programu na sljedećoj poveznici.