U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci večeras se predstavila spisateljica iz Ploča, potpuno drukčija i zanimljiva Duška Mušić. Promovirala je svoju treću knjigu pod nazivom “Moje ime je duška”, a susret s vinkovačkom publikom bio je vrlo emotivan.

Duška Mušić, inače rođena Metkovka, danas je umirovljenica koja za sebe kaže kako radi ono što voli, bavi se pisanjem. Njezina prva knjiga “Valunzi” (2016.), donosi duhovite erotske priče objavljivane u obliku bloga, a drugu “Mamac za lignju” (2017.), posvetila je svojoj kćeri. U trećoj knjizi, koja je većim dijelom autobiografska, vrlo iskreno progovara o svom životu. Njezino ime Duška u naslovu je napisano malim slovom radi toga što je bila zlostavljano dijete i zlostavljana žena. Za knjigu u kojoj postoje tekstovi koje još uvijek ne može pročitati bez svojih vlastitih suza, kaže kako njome poručuje da je danas sretna žena.

“Valjda je trebalo sve to u životu, da ja sazrem u prvom redu, a onda i Nebo je blagonaklono vrlo. Poruka je da ima života i nakon smrti i to prekrasnog života ako živite smjerno i dobro i ne želite nikome zlo. Ne ih htjela propovijedati, ali pričam da sam sretna žena i samo Bože daj da ovo potraje. To je poruka ove knjige, ne to što sam bila zlostavljana, što sam imala grozno djetinjstvo i mladost. Presretna sam baba, imam unuka, imam kćer koja me zove mama, imam tisuće ljudi koji me vole, osjećam tu energiju. Dobro se dobrim vraća. Meni je lijep život”, ističe autorica uz poziv na večerašnju promociju za koju kaže kako nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

“Moje promocije i autorske večeri više nalikuju na nekakav amaterski stand up jedne dobrodržeće gospođe od 100+ i 60+. Ima tu i tragedije i komedije, svega. Ja jako volim kad ljude rasplačem, kad istinitom pričom izbijem njihove suze iz njih, ili nekom duhovitošću. Mogu se pohvaliti, a Bog mi je svjedok da nisam nimalo uobražena, kako s mojih promocija nitko nikada nije izašao bez suza, ovih ili onih”, ističe Duška Mušić.