16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Promocija policijskog poziva na Danima karijera i otvorenih vrata vukovarskog veleučilišta

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kampanju „Budi zakon! Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

“U sklopu aktivnosti, kojima želimo mladima što realnije približiti policijski posao i motivirati ih da ga odaberu za svoj životni poziv, policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika PU vukovarsko-srijemske, danas je na poziv Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, sudjelovala na Danima karijera i otvorenih vrata, koji se održavaju u prostoru Veleučilišta u tjednu od 13. do 17. svibnja 2024. godine”, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Zainteresirani mladi dobili su sve informacije o policijskom zanimanju, kao i informacije oko upisa, o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi mogli podnijeti prijavu, načinu samog natjecanja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim dobrobitima školovanja na Policijskoj akademiji i zaposlenja u Ministarstvu unutarnjih poslova.


“Ukoliko nam se želiš pridružiti i postati policajac ili policajka, više o policijskom zanimanju saznaj u brošuri „Postani policajac ili policajka“, koja na 30-tak stranica donosi opis policijskog zanimanja, kakve osobine mora imati osoba koja se želi baviti policijskim poslom, kao i koji su uvjeti rada i pogodnosti iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Opisani su programi obrazovanja u Policijskoj školi „Josip Jović“ te kojim se sve izvannastavnim aktivnostima možeš baviti na Policijskoj akademiji. Prijavi se na natječaj u devet koraka i saznaj odgovore na najčešća pitanja”dodaju iz policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno