13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Pronađeno zakopano bure s velikom količinim opojnih sredstava

Više od autora

- vl promo-Policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom “Lonac” nad četiri osobe te su razbili lanac preprodavača droge na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga provode pojačane aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima kao i sprečavanja njene daljnje distribucije i preprodaje, o čemu je više bilo govora na konferenciji za medije, održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj.
Rezultate višemjesečnog usmjerenog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila tijekom proteklog vikenda, predstavili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.

Temeljem takovih saznanja policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom “Lonac” nad četiri osobe kojim je utvrđena sumnja kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršene su četiri pretrage domova, a pronađeno je:

Marihuana- oko 1 kg 446 g,
Amfetamin – „Speed“ oko 3 kg 706 g,
MDMA kristal- oko 643 g,
Ecstazy -1437 komada,
Gljiva “Psilocibin” –oko 13,6 g
10 komada sjemenki „Cannabis Indica“
sitno rezani duhan- oko 2 kg i 160 g
2600 kuna, 500 eura, digitalna vaga

Također, postoji sumnja da su i tri osobna automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama, a upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebno bure, koje je potom bilo položeno u iskopanu rupu u zemlji i prekriveno debelim slojem zemlje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno