16 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Prophets Of Rage – Prophets Of Rage (2017.)

Više od autora

- vl promo-

Prophets Of Rage, vjerojatno su najveća supergrupa na svijetu, sastavljena od članova legendarnih bendova Rage Against The Machine, Public Enemy i Cypress Hill. Band je i dobio ime po istoimenoj pjesmi Public Enemyja s albuma ‘It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back’ iz 1988. godine.

Svoje zajedničko djelovanje započeli su na koncertu 20. siječnja 2016. godine kao protest Republikanskoj nacionalnoj konvenciji koja se tada održavala. Tada su po prvi put izveli i svoj ‘nulti’ singl naslovljen ‘Prophets Of Rage’.

Rage Against The Machine, bez sumnje najznačajniji crossover band svih vremena, i grupa koje je na najbolji i najefikasniji način spajala rock i hip hop glazbu, objavila je za vrijeme karijere četiri fenomenalna studijska albuma čije se sve najznačajnije pjesme nalaze na koncertnoj set listi Prophets Of Rage. Iako je Zach De La Rocha javno objavio svoju nezainteresiranost za nastavak rada s Rage Against The Machine, istovremeno je dao i javni blagoslov da ostatak banda nastavi izvoditi te pjesme pod imenom Prophets Of Rage. Ubrzo potom Tom Morello i ekipa pozvali su da im se priključe legende hip hopa Chuck D i DJ Lord iz Public Enemy te B Real iz Cypress Hilla. Osim spomenutog kvarteta Prophets Of Rage čini i izvrsna ritam sekcija sastavljena od basiste Tima Commerforda i bubnjara Brada Wilka, obojica članova Rage Against The Machinea.

Oduvijek izrazito socijalno angažirani i aktivni, snažnog ljevičarskog usmjerenja, Morello je okupljanje Prophets Of Rage pojasnio aktualnom političkom situacijom u svijetu i skretanjem u desno mnogih velikih sila, Amerike prije svega.

Nakon EP-a ‘The Party’s Over’ objavljenog u kolovozu prošle godine kojeg je producirao Brendan O’ Brien, za idući singl Prophetsi su odabrali pjesmu ‘Unfuck The World’, za koju se u lipnju ove godine pojavio i prateći spot, slijedila je ‘Living In The 110’ te ‘Radical Eyes’, četvrti singl benda koji će promovirati debi album, jednostavno nazvan ‘Prophets Of Rage’. Album, kojega je u cijelosti producirao Brendon O’Brien, objavljen 15. rujna ove godine.

Nastao je u otprilike mjesec dana studijskog rada, a već s prvim sessionima svim članovima ove super-grupe bilo je jasno kako su na tragu individualnog te kolektivnog rasta i progresije, sa snažnom voljom prenošenja jasnih društvenih i političkih stavova i razmišljanja. ‘Kada smo se prvi put okupili, svirali smo pjesme iz naših kataloga, ali smo ubrzo počeli stvarati nove groove-dionice s puno improvizacije, i to je bio odličan osjećaj. Odjednom smo pričali zajednički jezik!’, otkrio je bubnjar Brad Wilk.

Prophets of Rage u svojoj osnovici ne postoji samo iz ljubavi prema glazbi, već iz uvjerenja svakog člana u snagu ovog projekta, koji ima ulogu alata za promjene. ‘Prvo je bio ritam, a zatim riječi’ osvrnuo se Tom Morello i nastavio ‘Glazba ima mogućnost transformacije vremena. O tome nam svjedoči povijest – od duhovne glazbe nastale za vrijeme ropstva, do punk buntovništva, glazba je uvijek uspjela promijeniti trenutne situacije!’.


Album sadrži dvanaest pjesama čiji vam popis donosimo u cijelosti.

Popis pjesama: 1. Radical Eyes / 2. Unfuck The World / 3. Legalize Me / 4. Living On The 110 / 5. Counter Offensive / 6. Hail To The Chief / 7. Take Me To Higher / 8. Strength In Numbers / 9. Fired A Shot / 10. Who Owns Who / 11. Hands Up / 12. Smash It

Izdavač: Caroline International / Universal Music, 2017.

PROPHETS OF RAGE [VIDEO]

UNFUCK THE WORLD [VIDEO]

LIVING IN THE 110 [VIDEO]

RADICAL EYES [VIDEO]

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno