15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Prophets Of Rage – Strength In Number (2017.)

Više od autora

- vl promo-Svoju revolucionarnu i politički angažiranu energiju Prophets of Rage – Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, B-Real i DJ Lord, unijeli su u potpunosti u svoje novo studijsko izdanje, a smjer u kojem će ići bio je jasan već s objavom prvog singla – politički inspirirane pjesme ‘Unfuck The World’, čiji videospot redateljski potpisuje također kontroverzni Michael Moore.

Čitav album, kojem je produkciju potpisao Brendan O’Brien, nastao je u otprilike mjesec dana studijskog rada, a već s prvim sessionima svim članovima ove super-grupe bilo je jasno kako su na tragu individualnog te kolektivnog rasta i progresije, sa snažnom voljom prenošenja jasnih društvenih i političkih stavova i razmišljanja.

‘Kada smo se prvi put okupili, svirali smo pjesme iz naših kataloga, ali smo ubrzo počeli stvarati nove groove-dionice s puno improvizacije, i to je bio odličan osjećaj. Odjednom smo pričali zajednički jezik!’, otkrije bubnjar Brad Wilk.

Prophets of Rage u svojoj osnovici ne postoji samo iz ljubavi prema glazbi, već iz uvjerenja svakog člana u snagu ovog projekta, koji ima ulogu alata za promjene. ‘Prvo je bio ritam, a zatim riječi’ osvrnuo se Tom Morello i nastavio ‘Glazba ima mogućnost transformacije vremena. O tome nam svjedoči povijest – od duhovne glazbe nastale za vrijeme ropstva, do punk buntovništva, glazba je uvijek uspjela promijeniti trenutne situacije!’.

Izdavač: Caroline / Universal Music, 2017.

STRENGHT IN NUMBERS [AUDIO]

Prethodni članakDva superpolicajca (1977.)
Sljedeći članakU opasnosti (2017.)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno