Kontaktirajte nas

Aktualno

Proveden dvogodišnji projekt “ProŠIRI VIdike”

Objavljeno

-

U prostorijama vinkovačke gimnazije održana je završna konferencija projekta “ProŠIRI VIdike”, koji je sufinanciran iz EU-ovog socijalnog fonda i Ureda Vlade RH za udruge u iznosu od 1.166.155, 96 kuna, a nositelj projekta je Udruga “Pegaz” Rijeka. Partneri na projektu su Konjički klub “Kolan”, Šibenik, Konjički klub “Eohippus”, Vinkovci, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Rijeka, Ekonomska škola “Mijo Mirković” Rijeka, Centar za odgoj i obrazovanje “Šubićevac”, Šibenik i Gimnazija “M. A. Reljković, Vinkovci.

Ovom konferencijom htio se predstaviti projekt široj javnosti, kao i potaknuti mlade da se uključe u ovakve i slične programe. Projekt “ProŠIRI VIdike” usmjeren je na učenike i stručni kadar srednjih škola s ciljem razvoja i promocije srednjoškolskog volontiranja u suradnji s 3 organizacije civilnog društva. Projekt provodi 7 partnerskih organizacija u 3 različite županije čime je stvorena nova mreža organizatora volontiranja.

“Meni je jako drago što je Gimnazija pristala na partnerstvo i mi smo jako zadovoljni, ne samo s Gimnazijom nego i djecom iz ostalih srednjih škola u Vinkovcima. Naime, desilo se to da je u projekt bilo uključeno 13 učenica, dakle samo cure su se prijavile. Osim druženja i volontiranja u našem klubu imali smo i 6 putovanja, 4 odlaska na trodnevni kamp u Rijeku, i dva u Šibeniku. U “Pegazu” i “Kolanu” su nas dočekali kao pravi domaćini i puno su nam pokazali, i kao što samo ime projekta kaže zaista smo proširili vidike, jer smo vidjeli kako se radi i u drugim udrugama i s korisnicima i s konjima, a to je našim curama bilo vrlo važno da unaprijede svoj rad i da vide koliko je važno volontirati i da bez volontera i volonterskog rada naše udruge ne mogu opstati. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i u buduće”, istaknula je ovom prilikom voditeljica Konjičkog kluba “Eohippus” Marijana Ač Rapčan.

Kroz projekt uključen je 51 učenik i 12 pomoćnika. Ostvareno je 5584 volonterska sata, a Vinkovci su imali čak 1544 volonterska sata i 13 volontera. Volonteri su velika pomoć postojećim kapacitetima udruga te doprinose provedbi kvalitetnih socijalnih programa i usluga.
Volonteri volontiranjem dobivaju nova znanja, vještine i iskustva. Nova poznanstva kao i rad sa životinjama u prirodi, rad sa socijalno ugroženim skupinama korisnika, potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranjem te aktivno provođenje vremena.

“Ono što je najbitnije naglasiti je da smo mi tu uključili svoje učenike, koji žele volontirati i tu se učenici na neki način sve više educiraju kako pomoći ljudima, kako biti u prirodi, i kako pomoći konjima. Jedna simbioza životinja i ljudi uz pomoć volontera. Pomoć životinjama i ljudima. Išli su i u druge gradove Šibenik i Rijeku, proširili su i vidike i prijateljstva, i stekli nova iskustva. I dalje ćemo sudjelovati u takvim projektima jer gdje god možemo našu djecu aktivirati i usmjeriti ih da pomažu i bave takvim projektima mi smo tu da im damo podršku”, dodao je ravnatelj Gimnazije Stipe Tomić.

Ovim putem Konjički klub “Eohippus” poziva sve koji su zainteresirani da postanu dio njihovog volonterskog tima i nauče nešto novo, te kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Volontiraj, učini nešto dobro i osjećaj se dobro!

Aktualno

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Objavljeno

-

Napisao/la

    38 pregleda
Arhiva

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog čega su najavljene nove mjere, potvrdila je to za HRT  zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin. 

“Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti”, najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ovo je već druga školska godina s uputom da se o online nastavi odlučuje na nivou svake škole pojedinačno, odnosno županije ili dijela županije. Omikron varijanta koronavirusa najviše se proširila među djecom i mladima pa je trenutno gotovo 17 000 pozitivnih na Covid u Hrvatskoj.

“Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole, nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole”, rekla je Pavić Šimetin.

S današnjim danom u županiji ukupno je oboljelih 156 nastavnika i 785 učenika. Škole su dijelom online, dijelom uživo odnosno kombinirano.

“Razmišljamo i da se revidira odredba da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna”, najavila je mogućnost Capakova zamjenica.

Nastavi čitati

Aktualno

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Objavljeno

-

Napisao/la

    88 pregleda

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

Cijepljenje će biti provedeno po sljedećem rasporedu:

VINKOVCI, utorak, 25. siječnja, od 13:30 do 16:00 sati, u dvorani OŠ „A. G. Matoš“ Vinkovci na Lapovcima. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VINKOVCI, subota, 29. siječnja, od 12:00 do 16:00 sati, u Domu zdravlja Vinkovci, Kralja Zvonimira 53. Cijepit će se cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VUKOVAR, subota 29. siječnja, od 12:00 do 15:00 sati, u Domu zdravlja Vukovar, Sajmište 1. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

Na cijepljenje je obvezno ponijeti osobnu iskaznicu.

Nastavi čitati

Aktualno

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Objavljeno

-

Napisao/la

    66 pregleda

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu crnogorsku ligu.

Rezultat sam po sebi u pripremnom periodu nije važan, no poraz i remi u dvije utakmice kod navijača nisu ohrabrujući znak. No, umor je izražen, početak je priprema i stvari mogu ići samo nabolje. Trener Jozinović danas na raspolaganju nije imao Jazvića koji je ponovno osjetio bol u mišiću lista te Jelića koji je napustio Medulin zbog obiteljske situacije. Momčad će u Istri boraviti do subote kada će krenut put Vinkovaca na završni dio priprema za nadolazeći proljetni dio sezone. Nebeskoplavi će odraditi još tri utakmice, u petak će suparnik biti Ludvinci, slovenski trećeligaš te protiv Slavonije Požega (2. veljače) i Vukovara (5. veljače).

Prva postava koja je danas izašla na teren je Baždarić, Išasegi, Oršolić, Džaja, Stanić, Osmić, Pušić, Pavlak, Bubnjar, Dogan i Miljanić.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 15 minuta

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog...

Nogometprije 2 sata

Zimska futsal liga vratila se na velika vrata

Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, Zimska futsal liga vratila se na velika vrata. MNK Aurelia Futsal organizira natjecanje za...

Aktualnoprije 3 sata

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja...

koronavirusprije 3 sata

U Hrvatsku stižu veće količine brzih antigenskih testova

Nakon što je u određenim ljekarnama došlo do povremene nestašice brzih antigenskih testova, predsjednica Hrvatske farmaceutske komore Ana Soldo najavila...

Aktualnoprije 4 sata

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu...

Aktualnoprije 5 sati

Većina škola u Vinkovcima s nastavom po modelu B

Treći je tjedan drugoga polugodišta školske godine 2021./2022., a kako su podaci o broju oboljelih od COVID-19 bolesti rasli tijekom...

koronavirusprije 5 sati

U Hrvatskoj zabilježen 1831 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminule 44 osobe

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 1.831 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su 44 osobe, izvijestio je...

Aktualnoprije 6 sati

STK Cibalia plasirala se na drugu poziciju u 2. kružnom kolu Hrvatske lige Istok

Stolnoteniski klub Cibalia bio je domaćin 2. kružnog kola 2. Hrvatske lige Istok. Natjecanje se igralo turnirski na četiri turnira,...

Najčitanije