21 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Prvi pogled na Spielbergov film The Post

Više od autora

- vl promo-


Steven Spielberg i ove godine ide u utrku za Oscara sa novim filmom koji nosi naziv ‘The Post’. U filmu nastupaju Meryl Streep i Tom Hanks, a radnja je zasnovana na istinitoj priči o spisima ‘Pentagon Papers’, koje je objavio Daniel Elsberg, a koji su ticali prave istine o ratu u Vijetnamu, te bili veoma zaslužni za promjene percepcije javnosti o umiješanosti Amerike u sukobu.

Novine The Washington Post su bile ključne u objavljivanju spisa ‘Pentagon Papers’.

Hanks će glumiti urednika Bena Bradleeja, a Streep izdavača Kay Graham. Spileberg je režirao film po scenariju Liz Hannah, dok će Amy Pascala na čelu sa producentskom kućom Pascal Pictures producirati film.

Filmski studio 20th Century Fox i Spielbergov Amblin Entertainment su koproducirali film; Fox će se pobrinuti za distribuciju na području Amerike, a Amblin u ostatku svijeta. Streep i Spielberg su prije sarađivali na filmu ‘A.I.’, dok je Hanks sa redateljem surađivao na filmovima ‘Spašavanje vojnika Ryana’, ‘Uhvati me ako možeš’, ‘Terminal’, ‘Most špijuna’.

‘The Post’ će tako postati prva prilika da na velikom ekranu zajedno vidimo Meryl Streep i Toma Hanksa. Sve ukupno, redateljsko-glumački trojac ima devet Oscara. [Filmofil]

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno