24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Radili audiodeskripciju i titlovanje za gluhe osobe na dva filma

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
U školskoj knjižnici Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja održana je edukacija od šest sati za učenike, koje su vodile koordinatorica i voditeljica projekta Katarina Ivče Farnell i suradnice na projektu „Filmom do senzibilizacije“ Jelena Perek, Jana Šivak i Iwa Dugač.

Jelena Perek održala je uvodnu radionicu upoznavanja na temu ogledalo, radionicu o slijepima i slabovidnima održala je Katarina Ivče Farnell, radionicu o audiodeskripciji Jana Šivak dok je radionicu o gluhima i nagluhima, kao i o titlovima za gluhe održala Iwa Dugač.

Na radionici su sudjelovali učenici petog i šestog razreda, članovi filmske družine „Mladi SKIG-ovci“: Mia Dugonjić, Klara Batinić, Robert Horvat, Denis Šoljić, Gabrijela Kelava, Patrik Vraneš, Antonio Milevoj, Armena Ahmetović, Dunja Sidor i Aldin Čokić.

Učenici su dobili zadatak napraviti audiodeskripciju i titlovanje za gluhe osobe na dva autorska filma filmske družine „Ja sam Edita“ i „Pruži mi ruku“ uz pomoć svoje voditeljice filmske družine Anite Tufekčić i nastavnice hrvatskog jezika Tamare Gutić Filipović.

Projekt „Filmom do senzibilizacije“ autorski je projekt Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u kojem sudjeluju četiri škole iz Republike Hrvatske: OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje, OŠ Tituša Brezovačkog iz Zagreba, OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice i OŠ Strahoninec iz Strahoninca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno