Besplatne dvodnevne radionice programa “Coca-Colina podrška mladima”, usmjerene osnaživanju tržišno traženih vještina kod nezaposlenih mladih, održat će se 16. i 17. travnja po prvi put u Vinkovcima.

Projekt “Coca-Colina podrška mladima” počeo je 2017. u cilju osnaživanja mladih nezaposlenih osoba u lakšem pronalasku posla, a u ovoj se godini provodi s još ambicioznijim ciljevima. U prve je dvije godine provedbe projekta u radionicama sudjelovalo oko tisuću polaznika diljem Hrvatske, a ove će godine obuhvatiti čak 1700 mladih do 30 godina koji su završili obrazovanje, ali još nisu pronašli posao te prvi put i studente.

Tijekom dvodnevnih radionica mladi će Vinkovčani imati prigodu učiti o životnim i poslovnim vještinama koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a traže ih poslodavci. Prvi dan programa namijenjen je za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će predavati iskusni predavači Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić. Drugi je dan rezerviran za stjecanje novih spoznaja iz životnih vještina poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcije i umrežavanja, koje će mladima pružiti stručnjakinje za ljudske potencijale Darija Škokić i Anđela Šimunac. Prijave su na besplatne radionice programa Coca-Colina podrška mladima za 2019. otvorene, a mladi još mogu osigurati svoje mjesto putem linkahttps://hr.coca-colahellenic.com/hr/odrzivo-poslovanje/podrska/prijavi se/”ihHYPERLINK “https://hr.coca-colahellenic.com/hr/odrzivo-poslovanje/podrska/prijavi-se/” stranicHYPERLINK “https://hr.coca-colahellenic.com/hr/odrzivo-poslovanje/podrska/prijavi-se/”aHYPERLINK “https://hr.coca-colahellenic.com/hr/odrzivo-poslovanje/podrska/prijavi-se/” Coca-Cole HBC Hrvatska. Osim u Vinkovcima u ovoj godini će se radionice održati i u Osijeku, Sisku, Rijeci, Koprivnici, Bjelovaru, Požegi, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Šibeniku i Zagrebu.

Uz sudjelovanje će na predavanjima polaznicima biti dostupna i mrežna obrazovna platforma putem koje će imati pristup dodatnim materijalima i literaturi. Na kraju dvodnevnoga programa Coca-Cola HBC Hrvatska dodijelit će potvrdu o završenoj obuci, a životopisi sudionika ostat će u bazi partnera projekta Grupe Selectio, vodeće grupacije u području upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj.

Inače, CocaCola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The CocaCola Company. CocaCola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i CocaCola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968.