2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Raskoš tradicije i običaja u vidu Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Večeras je na svjetlima glavne pozornice u sklopu 56. Vinkovačkih jeseni održana Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina koju je prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

„Uvijek volim naglasiti da mi Slavonci znamo čuvati i njegovati naše narodne običaje i tradiciju, a posebno narodnim nošnjama kojima se uvijek ponosimo i dičimo”, rekao je zamjenik gradonačelnika. Večeras je brojna publika mogla uživati u raskoši koju su prikazale dječje folklorne skupine, a bilo ih je sedam; KUD „Tomislav” Županja, KUD „Koledišće” Jezera, FS „Degenija” Gospić, FD „Kumpanija” Vela Luka, KUD „Šokadija” Strizivojna, KUD „Milan Begović” i Vrlika i FAHKD „Napredak” Bugojno.


U centru Vinkovaca, ispred opjevane lampe širila se pjesma, ples i veselje slatkih malih izvođača uz zvukove tradicionalnih tamburica. Nakon Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, pozornicu su preuzeli odrasli folkloraši pa su predstavnici Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije odigrali po jedno kolo u programu pod nazivom „Ajd u kolo šokačko”. Uslijedilo je i zajedničko kolo te tri skupine, a ove godine izostalo je masovno kolo s publikom u centru grada. Sve ovo uvod je u sutrašnji Mimohod dječjih folklornih skupina koji započinje u 10 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno