Danas je u svečanoj dvorani Barun Trenk, u organizaciji Rotary Kluba Vinkovci 1937, održano druženje gospodarstvenika s područja Vukovarsko-srijemske županije koje je okupilo oko 150 gostiju. Na druženju su bile prisutne tri generacije gospodarstvenika, a sudionici su dobili priliku razmijeniti informacije, ideje i iskustva iz gospodarskog sektora. U sklopu brojnih aktivnosti koje Klub ima u ovoj rotarijanskoj godini, našlo se i ovo druženje gospodarstvenika koje već počinje biti tradicionalno, a o kojemu je nešto više rekao Željko Sučić, predsjednik Rotary Kluba Vinkovci.

“Htjeli smo okupiti gospodarstvenike svih generacija – one koji su nekada bili vodeći, a sada su u mirovini, one koji su sada aktualni i one nadolazeće koji će za koju godinu preuzeti gospodarstvo u županiji“, rekao je Sučić te dodao kako stanje gospodarstva u županiji nije baš najbolje. Cilj je učiniti sve kako bi zadržali mlade radne generacije, a da bi napravili sredinu u koju će se svi oni koji su otišli jednoga dana poželjeti vratiti.

S njime se slaže i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je pohvalio inicijativu i istaknuo kako je ovo izvrsna prilika da gospodarstvenici razgovaraju i spoje se u poslovnim odnosima.

“Ovo je svakako dobra stvar koja može doprinijeti razvoju gospodarstva, posebno jer su se okupili i gospodarstvenici koji su prošli životni vijek u gospodarstvu od kojih se uvijek mogu čuti korisni savjeti. Grad je u ovom pogledu kontinuirano aktivan, a nastojimo i dalje podizati ovu djelatnost. Pokazatelji u ovoj godini su solidni i vidi se da postoji tendencija rasta i to je nešto što nas veseli“, napomenuo je gradonačelnik.