Warner Bros. Pictures donosi film o najpoznatijem negativcu Gotham Cityja  – Jokeru. Do sada smo u ulogama Jokera gledali legendarnog Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera, a sada mračnu ulogu preuzima Joaquin Phoenix. Uz njega ćemo gledati i oskarovca Roberta De Nira, a za režiju i produkciju je zaslužan Todd Phillips, tvorac trilogije “Mamurluk”.

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od napoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga. Kako ga je redatelj okarakterizirao, pogledajte u teaser traileru koji donosimo u nastavku.

Joaquin Phoenix kao Joker, 2019. | Photo: Niko Tavernise | Blitz film press

U ostalim ulogama su: Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (TV’s American Horror Story), Marc Maron (GLOW), Bill Camp (Crveni vrabac), Glenn Fleshler (Barry), Shea Whigham (Kong: Skull Island), Brett Cullen (42), Douglas Hodge (Crveni vrabac) i Josh Pais (Going in Style).

Trailer puštamo simbolično na rođendan jednog od najdražih Jokera – Heatha Ledgera.

JOKER, u distribuciji Blitza, u kina dolazi 3. listopada ove godine.