-3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Re-Animator (1985.)

Više od autora

- vl promo-

Re-Animator (1985) [cover]Re-Animator uspijeva napraviti ironično ozbiljnu i dramatičnu atmosferu koju često presijeca s toliko brutalnim i perverznim sekvencama, ali na jedan izuzetno specifičan način tako da umjesto da vam se sve zgadi, natjerat će vas ipak da se nasmijete i prevrnete očima.

S budžetom manjim od milijun dolara Gordon je uspio postići toliko mnogo toga i otvoriti vrata za brojne satirične projekte koji slijede.

Ekscentričan, ali i briljantan mladi znanstvenik i liječnik Herbert West (Combs) usavršava serum koji može oživjeti mrtve. Nakon smrti svog profesora prelazi na drugo sveučilište na kojem bi mogao nastaviti svoja istraživanja. No, tu stvari izmaknu kontroli kada se u Westov rad uključe student medicine Dan Cain (Abbott) i njegova zaručnica Megan (Cranpton)…

Stuart Gordon bio je uspješan kazališni redatelj u Chicagu sve dok nije otišao u Hollywood režirati svoj prvi film – Re-animator. Bio je to veliki uspjeh, pa čak i 30 godina kasnije ostaci ovog kultnog hita ima  strastvene ljubitelje. Re-animator je suštinski horor i Stuart Gordon je jedan od klasičara tog žanra.

Stauart Gordon je film snimio po scenariju H.P. Lovecrafta i Dennisa Paolija a u glavnim se ulogama pojavljuju Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Barbara Crampton, David Gale Robert Sampson i Gerry Black.

TRAILER: RE-ANIMATOR [1985]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno