Iz Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar izvješćuju kako su otvorene prijave za regionalnu konferenciju “Kako motivirati radnike za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada?”. Konferencija će biti održana u Osječko-baranjskoj županiji, u Lugu, 17. svibnja 2019. godine, a iz HGK Županijske komore Vukovar ističu kako je riječ o iznimno važnoj temi za tvrtke s područja Vukovarsko-srijemske županije te pozivaju na sudjelovanje.

Konferenciju organizira Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Forum za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Osječko-baranjskom i Vukovarsko-srijemskom županijom.

Cilj je jednodnevne regionalne konferencije podignuti svijest o važnosti kvalitetnoga cjeloživotnog obrazovanja za gospodarski rast, ali i za osobni razvoj i dobrobit pojedinaca. Uz zanimljive predavače koji će izložiti svoja iskustva i korisne informacije o cjeloživotnom obrazovanju u Hrvatskoj, organizirat će se i panel rasprava koja će se osvrnuti  na učinak mjera poticanja zapošljavanja te sagledati iskustva kako polaznika i pružatelja obrazovnih programa osposobljavanja tako i poslodavaca. Raspravit će se kriteriji vrednovanja kvalitete obrazovnih programa koje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, ali i  sustavi osiguravanja kvalitete programa obrazovnih institucija općenito. U okviru rasprave razmotrit će se uloga Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u procesu pripreme i prilagodbe pojedinaca za tržište rada.

Više informacija i prijavnice na stranicama kvalifikacije.hr.