Stiglo je pravo vrijeme za dominaciju božićnih pjesama, a blagdanski sati etera ove godine su bogatiji za još jednu slavljeničku traku. Novi božićni uradak ovaj put stiže iz Rijeke, a grupa Projekt svakom od vas poručuje “Sretanti Božić”.

Projek tčini skupina riječkih iskusnih glazbenika koji pod zajedničkim nazivom djeluju od jeseni 2018. godine. Početak zajedničkog rada obilježavaju snimanjem tri singla u studiju GIS nedaleko Rijeke, nakon čega slijedi suradnja s izdavačkomkućom Aquarius Records.

“Gdje će nas put odvesti ne možemo sa sigurnošću potvrditi, ali ono što je sigurno – trajat će isključivo dok budemo sposobni ispunjavati vlastita kreativna očekivanja i zadovoljstvo.” – kaže ekipa iz benda Projekt.

“Pjesma Sretan ti Božić nastala je kada smo odlučili uobičajenu uzrečicu “Sretan Božić tebi i tvojima” zamijeniti audio formatom za naše prijatelje i obitelji. No, usred procesa, u pjesmu – čestitku umiješao se Aquarius Records i odlučio je podijeliti sa svima vama. Istim povodom pjesmu smo obogatili našim prvim video uratkom.” – Projekt objašnjava inspiracije za singl.

Pjesma je snimljena u studiju GIS pod producentskom palicom Mateja Zeca, dok jeza videospot zaslužan 1NNER.

“Ne preostaje nam ništa drugo nego ponoviti još jednom: SRETAN TI BOŽIĆ.”