13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Rock Marinfest se nastavlja i ove godine, no morat će doći do promjena

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Već je odavno poznato kako je kraj prosinca, odnosno razdoblje između Božića i Nove godine, rezervirano za Rock Marinfest – glazbeni festival dobro poznat Vinkovčanima koji već 11 godina okuplja rock bendove koji iz godine u godine prirede nezaboravan događaj. Festival je u kratko vrijeme izrastao u prepoznatljiv događaj, a već dugi niz godina slovi kao jedan od najboljih festivala na istoku Hrvatske. Kako i ne bi kada dobrom glazbom daje osmijeh na lice građanima, ali i štićenicima vinkovačke udruge “Bubamara”.

11. izdanje festivala održano je 28. prosinca u klubu Vanilla. Nastupilo je šest izvođača i svi su izvrsno prihvaćeni od strane publike, koje je ove godine, nažalost, bilo nešto manje nego do sada. Međutim, dobre atmosfere nije nedostajalo, a Jale, Septica, The Karambol, The Miceks, Kandžija i Gole žene te Kojoti napravili su spektakl kojega se ne bi postidio niti jedan festival. Bendovi su mahom bili u izvrsnoj formi, atmosfera za poželjeti i line up genijalno sastavljen, no očito to nije bilo dovoljno da se okupi više posjetitelja. “Osobno, kao član organizacijskog odbora i građanin grada Vinkovaca, nisam baš zadovoljan odazivom. Interes Vinkovčana i ljudi iz okolnih mjesta pokazao se vrlo malim za jednu ovakvu manifestaciju. Prodana je 291 karta, a s akreditacijama i pozivnicama bilo je oko 400 ljudi”, rekao je Ivan Grigić, član organizacijskog odbora, dodavši kako je primjerice 2015. godine prodano čak 1200 karata. No, tada su nastupali mnogi bendovi koji više ne sviraju. Zbog čega je interes ovako naglo pao možemo samo nagađati. Šteta bi bila da Vinkovci, nekadašnji “rasadnik” hrvatskog rocka, izgubi svoju “neobuzdanu” scenu koja je mnogima predstavljala svojevrsno utočište.

Osim odazivom, Grigić dodaje kako nije zadovoljan ni zaradom. U festival je utrošeno ukupno 30 tisuća 500 kuna, dok je uprihodio tek 32 tisuće 450 kuna. Računica je jednostavna – ukupna zarada iznosi 1919 kuna, a iznos koji je skupljen bit će utrošen u opremanje Buba Bara koji bi s radom trebao početi na proljeće.

Marinfest se nastavlja
Unatoč lošem odazivu i niskoj zaradi, svirka je bila izvrsna. Publika se zabavila i uživala u svakom trenutku te vjerujemo kako su već spremni za idući festival. Mnogi su dali crne prognoze i bili uvjereni kako se neće održati ni ove godine, no Grigić poručuje kako će se održati i 12. Rock Marinfest. “Mogu obećati da će Marinfesta biti i dalje i da ćemo se truditi da pogodimo ukus publike te da ovom gradu pružimo dodatan vid zabave. 11. festival je iza nas, a već se sada polako pripremamo za organizaciju ovogodišnjeg izdanja”, napomenuo je Ivan.

Prijedlozi, ideje i program su u početku realizacije, no Grigić naglašava kako će morati doći do promjena. Cilj je podići koncert na jednu višu razinu i da to bude prepoznato od šireg kruga publike. “Ne bih izlijetao s prognozama, ali sve kvalitetne izvođače u Hrvatskoj i regiji pokušavamo kontaktirati. Neki bendovi su i dalje nedostupni za nas, no trudit ćemo se i dalje. Potrudit ćemo se da ponovimo 2015. godinu”, dodaje on. Organizatori su u principu zadovoljni. Odaziv publike je mogao biti veći, no zabava je bila na nivou i dojmovi posjetitelja su više nego pozitivni. Svi prijedlozi za ovogodišnji festival su dobrodošli, a ne sumnjamo kako će i ove godine Vanillom zavladati poznata rock imena koja će privući širu publiku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno