17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Ronilački klub Vinkovci s građanima u prvom zaronu na bazenima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ekipa entuzijasta angažirana u sklopu Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Vinkovci prije dvije godine je osnovala Ronilački klub Vinkovci s ciljem angažmana na potražnim akcijama vazanim uz vodu. Opremljeni, u danima kada nema žurnih aktivnosti, djelovanje su usmjerili ka građanima.

Prvo druženje na vinkovačkim bazenima Lenije prošlo je i više nego uspješno s obzirom na veliki broj zainteresiranih, djece, mladih, ali i onih malo starijih, koji su imali želju napraviti svoj prvi zaron uz stručnu pomoć vinkovačkih profesionalaca.

“Jedno divno druženje s građanima koji su poželjeli zaroniti i tako upoznati novu perspektivu svijeta u kojem živimo. S obzirom na iznimno veliku zainteresiranost i odaziv, uskoro ćemo morati sve ponoviti,” poručuju iz kluba.

Ronjenje je danas jedan od sportova koji se najbrže širi svijetom, a oduvijek je postojala čovjekova želja da se spusti ispod površine morajezera, bilo u svrhu spašavanja, lova, rekreacije ili vojne svrhe. Aktivnost je to koja traži posebna znanja i vještine, ali i otkriva neotkriveno, osim ljepote zarona, osobne granice, samokontrolu i dobru psiho-fizičku spremu.


Naučiti roniti nije teško – teško je postati siguran i odgovoran ronilac. Zauzvrat, ronjenje pruža neopisiva uzbuđenja, aktivnosti i avanture. Sigurnim ronjenjem ne samo što se čuva zdravlje, nego se ono i unapređuje do duboke starosti, poručuju stručnjaci.

Dodajmo da su prošlog vikenda na 3. po redu eko akciji “Banja 2021.”, također u suradnji s građanima, sudjelovali u čišćenju okoliša i obale jezera odnosno vađenju komunalnog otpada s dna jezera.

“Zajedničkom suradnjom HGSS-a, ronilačkog kluba i INE, doprinijeli smo boljoj i ljepšoj budućnosti naše djece i mladih u sklopu INA-inog projekta “Zeleni pojas”, ocjenjuju posebno sretni što njihove aktivnosti prepoznaje sve veći broj Vinkovčana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno