25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

S djecom u autu vozila pod utjecajem alkohola pa udarila u traktor

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom vikenda, od 19. do 21. travnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega osam s materijalnom štetom (Vinkovci-3, Vrbanja, Borovo-2, Otok, Županja) i šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 19. travnja oko 13,25 sati, 22-godišnjakinja iz Rokovaca, upravljala je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice V. Gortana u Vinkovcima. Dolaskom do raskrižja sa Zvonarskom ulicom (kružni tok) oduzela je prednost prolaska te udarila u 82-godišnjeg biciklistu, koji je pri udaru i padu na kolnik lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 16,30 sati, 44-godišnjak iz Borova upravljao je teretnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Glavne ulice u Borovu. Zbog neprilagođene brzine kretanja, nije se na vrijeme zaustavio te je došlo do udara u biciklistu, 74-godišnjaka iz Borova, koji je skretao ulijevo na parkirališni prostor. Uslijed pada na kolnik, 74-godišnjak je teže ozlijeđen.

Isto tako u petak, oko 20,40 sati, 34-godišnjakinja iz Babine Grede, uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,24 g/kg, upravljala je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Matije Gupca u Babinoj Gredi. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom udara u traktor s prikolicom županjskih registracijskih oznaka, koje je na kolniku nepropisno parkirao 52-godišnjak iz Babine Grede. Na stražnjem sjedištu osobnog automobila nalazilo se dvoje djece, koja nisu bila smještena u sigurnosne sjedalice niti vezana sigurnosnim pojasom. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno jedno dijete, dok je očevidom utvrđeno kako se na vozilu kojim je upravljala 34-godišnjakinja nalazio i zglobno-rastavni uređaj za vuču vozila, a nije vuklo priključno vozilo.

U subotu, 20. travnja, oko 17,25 sati, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra u Iloku, u Ulici dr. Franje Tuđmana, 22-godišnjakinja iz Šarengrada je neopreznom vožnjom unatrag, vozilom vukovarskih registracijskih oznaka udarila u kolica koja je gurala 71-godišnjakinja iz Iloka. Pri padu, 71-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.


Također u subotu, oko 20,10 sati, 22-godišnjak iz Markušice je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,94 g/kg,  u Ulici Pere Cara u Markušici, bez korištenja sigurnosnog pojasa. U jednom trenutku je izgubio kontrolu nad vozilom te sletio u cestovni kanal. Pri udaru i rotaciji vozila, 22-godišnjak je ispao iz vozila te je lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 21. travnja, oko 3,30 sati, 19-godišnjak iz Nuštra je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Hrvatskih kraljeva u smjeru Ulice V. Kovačića u Vinkovcima. U trenutku dolaska do raskrižja sa Zvonarskom ulicom, na semaforu su bila upaljena žuta treptava svjetla, a 19-godišnjak je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je kolnikom Zvonarske ulice upravljao 24-godišnjak iz Nuštra. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu 24-godišnjaka, također 24-godišnjak iz Vinkovaca.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,24 g/kg zabilježena je kod 34-godišnje vozačice osobnog vozila koja je u petak, 19. travnja, izazvala prometnu nesreću u Babinoj Gredi. Jedan vozač smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno