28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Sa sjednice Stožera civilne zaštite povodom 4. obljetnice poplave županjske Posavine

Više od autora

- vl promo-

Jučer je u Račinovcima održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u okviru obilježavanja 4. obljetnice poplave županjske Posavine.

Sjednicu je sazvao predsjednik Stožera civilne zaštite i župan vukovarsko-srijemske Božo Galić, a na sjednicu su pozvani i načelnici Općina Drenovci, Gunja i Vrbanja. Na sjednici se raspravljalo o izvješću o radu Stožera i provedenim pripremama za turističku sezonu, o provedbi programa zaštite od požara od interesa za RH i žetvu i vršidbu, o aktivnostima izrade Plana zaštite i spašavanja i ostalo.

Također je formirana radna skupina za izradu procjene rizika za područje VSŽ što je ujedno i zakonska obveza za koju je određen rok do 1. lipnja. Zaključeno je kako postoji potreba za kvalitetnom odorom i obućom članova Stožera civilne zaštite i dogovoreno je kako svi dijelovi odore trebaju biti hrvatski proizvodi.

Posljednja tema bio je kratki osvrt na katastrofalnu poplavu u županjskoj Posavini te je zaključeno kako je mnogo do sada napravljeno u obnovi, ali da još uvijek postoje problemi koji se trebaju riješiti: odvoz otpada, obnova cesta i slično.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno