28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Samo Vinkovački list petkom stalan je

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Iako smo zagazili u drugu polovicu svibnja, vremenske prilike na to ne ukazuju pa smo provjerili stanje na našem terenu.

ZA VIKEND VODENI VAL 

Prijeti li vodena stihija koja je ponovno potopila dijelove Hrvatske i njenom istočnom dijelu. Bosut je pod kontrolom, poručuju stručnjaci, Savom se sutra očekuje prolazak vodenog vala.

POSKUPLJUJE ODVOZ MIJEŠANOG OTPADA

Srditi se s upitima mogu javiti na web stranicu Nevkoša i uključiti se u Javno savjetovanje vezano uz prijedlog poskupljenja odvoza smeća iz zelenih spremnika. Više razdvajanja, znači manje plaćanja. Razloge donosimo u tekstu.

VINKOVCIMA ITU STATUS

Istražujemo, što nam donosi status ITU grada s oko 200 000 milijuna raspoloživih kuna i kamo će ih usmjeriti Vinkovci u partnerstvu s Otokom i susjednim općinama.

70 EURA ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Vaučeri za radne materijale stižu ponovno sa svjedodžbama, prvi put ove godine i prvašićima. Saznali smo gdje ih i kako preuzeti.

GIMNAZIJALCI OSTAVILI POTPIS U PARKU

DRVOKOD projekt kojim nam u šetnji parkom ovaj put koristi mobitel i to za upoznavanje različitih vrsta stabala putem barkoda, a možemo saznati i njihovu eventualnu ljekovitost.  U cijelosti su ga u djelo proveli vinkovački srednjoškolci uz potporu Grada, Turističke zajednice i Hrvatskih šuma.PREDSTAVLJAMO

Vinkovčanku, 67-godišnju Željku Šimunić, umirovljenicu vještu u izradi posuda od novinskog papira i cementa.

U APSIDI NA MERAJI POPLAVA 2014. – LJUDI I SVETE SLIKE

Na godišnjicu pucanja nasipa u Rajevom Selu i Račinovcima iz osobne foto arhive, Gordan Panić javnosti predstavio fotografije na kojima su ubožni predmeti jedini čudom ostali nepotopljeni u vodenoj stihiji. Nakon devet godina, nova foto perspektiva još neispričane priče prirodne katastrofe koja je zadesila Cvelferiju.

JUNIORI AURELIJE UZ NAVIJAČKI AUTOBUS KREĆU NA FINAL 4

U nedjelju u 8 sati ujutro na parkiralištu ispred hotela Slavonija put Zagreba kreće besplatni navijački žuto-crni autobus u nadi da će Vinkovci ponovno, nakon tri godine, dočekati juniorske prvake Hrvatske. Svi su pozvani na put!

HNK VUKOVAR 1991 vs. HNK CIBALIA VINKOVCI

U subotu svi putovi vode u Borovo Naselje. U sklopu 31. kola SuperSport Prve Nogometne lige, vinkovačka Cibalia ide na noge Vukovaru 1991. Utakmica počinje u 17:30

Događanjima bogat vikend u Vinkovcima!

Najavljujemo sutrašnji Cvjetni korzo, Biciklijadu “Tour Natur”, Zmajadu i koncert stotinjak harmonikaša u subotu te Konjičku reviju u nedjelju.

Za LIPANJ pripremamo poseban prilog novina s fotografijama svih prvašića našeg grada!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno