26 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Šarić: Kako smo 1991. bili sposobni organizirati svinjokolje, tako ćemo to učiniti danas

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

„Kako smo 1991. godine, ovdje na području ratom zahvaćenom bili sposobni i mogli organizirati svinjokolje, tako to možemo učiniti i danas i to ćemo tako i učiniti”, potvrdio je jutros saborski zastupnik Josip Šarić (HDZ) na sastanku s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković u Vinkovcima.

„Ja sam tu inicijativu pokrenuo u dogovoru s ministricom koja je to podržala i danas ovdje u Vinkovcima još jednom tome dala potporu. Važno je poslati poruku empatije i razumijevanja svinjogojcima koji su stradali, imali materijalnu štetu”, dodao je podsjetivši sve koji prate rad Hrvatskog sabora kako je tijekom prošlotjednog aktualca na temu Afričke svinjske kuge, u fokusu njegove rasprave tema bila i mogućnost svinjokolja u dvorištima Vukovarsko-srijemske županije, u područjima gdje postoji zona zaraze.

„O načinu, modelu, vrsti potpora na način dopreme zdravog mesa odnosno svinjskih polutki izvan naše županije hrvatskog podrijetla, što je vrlo važno, a kako bismo našim ljudima, uz mogućnost neke vrste subvencioniranja od strane države odnosno donacije, modela koji je u razradi ovih dana, pomogli u ovoj teškoj situaciji”, najavio je Josip Šarić.

Iako treba biti na oprezu, bolest je u stagnaciji, potvrdila je ministrica poljoprivrede.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno