Memorijal Satana Panonskog pod geslom “Po narodnosti Punker po zanimanju prijatelj” nam se jako primakao. Održat će se u subotu 15. veljače u prostoru Rock cluba Saloon a cijena ulaznice iznosi 20,00 kn. No o tome ćemo malo više sutra a danas bih se pozabavio onim što je Ivica Čuljak Kečer II a.k.a. Satan Panonski ostavio iza sebe u glazbenom smislu.
Na žalost, nikada nije došlo do kvalitetne studijske realizacije Ivice Čuljka i Pogreba X pa ćemo se pozabiviti samo onim djelima koji su potpisane kao Satan Panonski.
Dakle, prvi Kečerovi audio zapisi su svakako oni objavljeni na čuvenom kompilacijskom albumu “Bombardiranju New Yorka” iz 1989. godine, na kojem su se našli, uz Satana, vinkovački bandovi Majke i Kaotične duše, zagrebački hardcoraši Sköl, kninski garage rock band Machine Gun i naravno, neizostavni pulski highway rock band Messerschmitt. Satan je sudjelovao s četiri pjesme (jedini) i to s “Oči u magli”, “Iza zida”, “Kliktaj” i “Lepi Mario” a album je objavila kuća Slušaj najglasnije Zdenka Franjića koja je upravo zahvaljujući njemu do danas stekla i zadržala takav kultni status.
Iste godine pojavljuje se legendarna kazeta “Ljuljajmo ljubljeni ljubičasti ljulj”, ponovno u izdanju etikete Slušaj najglasnije, iz koje je postalo jasno kako četiri pjesme sa “Bombardiranja” nisu bile jedine koje je Ivo snimio. Kazeta je sadržavala 10 zgoditaka, uključujući i pjesme s “Bombardiarnja New Yorka” te 6 polu-recitala. Sve je to snimljeno u Studiu Trash u Svetoj Nedjelji a ekipa koja ga je snimila su Nedjeljko Ivković Kilmister i Goran Bare na bas gitarama te Željko Mikulić na bubnju i naravno Ivica Čuljal Kečer II kao vokal. Kazetu je Zdeno reizdao već iduće 1990. godine jer je prva edicija “planula” te 2002. godine kada ga je objavio na CD-u.
Slijedeće godine Satan Panonski snimit će epohalno izdanje “Nuklearne olimpijske igre”, snimljen ponovno na istom mjestu u studiu Trash u Svetoj Nedjelji, ponovno za Zdenka Franjića i kuću Slušaj najglasnije. Na albumu se našlo čak 23 pjesme (“Dragi sine moj” je nevedena na albumu ali se tamo nikada nije našla) a na snimanju albuma su sudjelovali Mario Anušić za bubnjem, Danijel Brdar je odsvirao je gitare i bas a Ivica Čuljak ga je otpjevao. Bas gitaru je u pjesmi “Sexualni distonalitet” svirao Dražen Karakaš Klit koji je odsvirao i akustičnu gitaru u “Dječakovoj pjesmi”. Album je objavljen na vinilu i kazeti a Zdenko ga je reizdao i 2002. na CD-u.
Ivica Čuljak Kečer II je poginuo 27. siječnja 1992. godine, kao hrvatski vojnik, i sve vezano uz njega je postalo ili otišlo  legendu. Preko radio veze sijao je strah u neprijateljskim redovima svojim pjesmama a koje je ustvari uvježbavao u prostorijama Stare bolnice gdje ga je pratio vinkovački sastav Nepopravljivi u sastavu Hrvoje Tuček na bubnju, Nedjeljko Ivković Kilmister na basu te Goran Dujmić Dujma na gitari. Te sirove snimke, s proba, Zdenko Franjić će objaviti u vidu kazete naslovljene “Kako je panker branio Hrvatsku” koju je također reizdao 2002. na CD-u.
U drugom desetljeću 21. stoljeća snimci pokojnog Ivice Čuljka Kečera II alias Satana Panonskog postaju sve zanimljivije pa samim tim su se počela pojavljivati i njegova posthumna izdanja. U prvom redu je tu kompilacija “Hard Blood Shock” iz 2013. godine objavljena za američku kuću S-S Records. Riječ je o kompilaciji od 18. pjesama sastavljene od pjesama s prethodna tri albuma. Album je objavljen isključivo na vinilu.
“Live Osijek 30.10.1990.”. Koncert je održan u OKS-u (podrum STUCA-a) a objavljen je 2016. godine u ediciji španjolske etikete Rest In Punk (Španjolac, Slovenac i Hrvat – Hadžo iz Patarena, ex Hladno pivo), na vinilu i to samo u 200 primjeraka. Master je radio John Lowitz a Kečera su na tom koncertu pratili članovi tadašnjeg vinkovačkog garage rock benda Pokvarena mašta: Zoran Čalić (ex Majke) na gitari, na basu Alen Marin (Kojoti) i Mario Anušić na bubnju (Mario je jedini bio i stalni član sastava Ivice Čuljka Kečera II).
Zanimljivo je napomenuti kako dio ovog snimke možete pronaći i na bandcampu pod nazivom “Umjetničko okopavanje krumpira” a koje je u listopadu 2015. digitalizirao i obradio Igor Mihovilović.
Nepristojno bi bilo zaboraviti i kompilaciju “Oči u magli: Tribute to Satan Panonski” iz 2013. godine na kojoj su se okupili sjajni izvođači u interpretaciji Kečerovih pjesama. Spomenut ću samo neke: Nina Romić (?!), She Loves Pablo, Stonebride, Zayn, Cojones, Pogreb X… Album je objavljen pod etiketom No Profit Records.
Satan Panonski diskografija:
  • Bombardiranje New Yorka – 4 pjesme(1989. Slušaj najglasnije)
  • Ljujajmo ljubljeni ljubičasti ljulj (1989. Slušaj najglasnije)
  • Nuklearne olimpijske igre (1990. Slušaj najglasnije)
  • Kako je panker branio Hrvatsku (1992. Slušaj najglasnije)
  • Hard Blood Shock (2013. S-S Records)
  • Oči u magli – Tribute to Satan Panonski (2013. No Profit records)
  • Umjetničko okopavanje krumpira – Live Osijek (2015. Bandcamp)
  • Satan Panonski: Live Osijek 30.10.1990. (2016. Rest In Punk)