U subotu, 18. svibnja, 2019. godine održano je u Vukovaru 2. kolo Kupa Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – D program. Nastupilo je ukupno 85 gimnastičarki iz 6 klubova – Valpova, Požege, Belog Manastira, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki.

Gimnastički klub “Hrvatski sokol” nastupio je u svim kategorijama i bio najbrojniji klub na natjecanju s ukupno 17 gimnastičarki.

Kadetkinje su djevojčice 9 godina i mlađe i sve Vinkovčanke – Paula Kovačević, Irina Zuko, Marta Šimunović, Miljana Dobrić, Maja Čelig i Vanessa Matanović – su nastupile po prvi puta nakon samo nekoliko mjeseci treniranja. Od ukupno 6 klubova osvojile su treće mjesto i brončanu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Vanessa Matanović na 7. i Maja Čelig na 8. mjestu od ukupno 37 gimnastičarki.

U kategoriji juniorki do sada se natjecala samo Lucija Becić, a ostalima je ovo također bilo prvo natjecanje. Lara Koštić, Marta Kordić, Anđela Dobrić, Ena Medo, Mia Marušinac i Lucija Becić osvojile su odlično 2. mjesto u konkurenciji 6 klubova. Najbolje pojedinke su Lucija Becić na 5., Mia Marušinac na 6. i Ena Medo na 8. mjestu od ukupno 28 natjecateljki u ovoj kategoriji.

Seniorke u sastavu Dunja Perica, Dora Perić, Marija Klarić, Petra Šimunović i Željka Penić ekipno su zauzele 2. mjesto u konkurenciji 3 ekipe, dok je najbolja pojedinka bila Dunja Perica, također osvojivši drugo mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji 19 gimnastičarki. Također je odlična bila Željka Penić na 6. mjestu.

Gimnastičarke su vodile trenerice Dunja Perica, Vukosava Lozanović i Magdalena Mijaković Alozieuwa.