11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Silk And Stone Amire Medunjanin za nekoliko će dana dobiti nasljednika!

Više od autora

- vl promo-m_amira-medunjanin_damar_album_coverOtuda gdje pjesme nose ljudska lica stiže ‘Damar’, novi studijski album cijenjene sarajevske umjetnice Amire Medunjanin. Iza tih se pet slova, svega jedne riječi krije mnogo: suze i (o)smijeh, ljubav i bol. Ono što nas čini živima. Puls života. Duša. Damar.

U stvaranju albuma Amira je sa svojim stalnim suradnicima iznova posegla za žilom kucavicom bosanske glazbe – sevdahom i drugim vrijednim tekstovima predaka s ovih prostora. S nevjerojatnom lakoćom ona se kreće nekim tradicionalnim, znanim tekstovima i melodijama, koje s novim aranžmanima dobivaju i neke drugačije obrise i boje. Prvi put u svoju glazbenu paletu Amira je uvrstila i dvije nove, autorske skladbe.

Pjesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O sevdahu, glazbi duše, ljubavi i boli učila je od majke. Pjevati iz duše esencija je damara. Zato ova iznimna vokalistica pjeva samo o onome što je pokreće. ‘Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Moram joj osjetiti i razumjeti damar’, ističe Amira.

Novi studijski album ‘Damar’ u Hrvatskoj će biti objavljen 18. listopada, dvije godine od odlično prihvaćenog albuma ‘Silk And Stone’.

Usporedo s novim albumom, prva pjesma koju predstavljamo s novog studijskog albuma je naslov ‘ Pjevat ćemo šta nam srce zna’.  Novi album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji.

m_amira-medunjanin_damar_album_STU stvaranju albuma Amira je sa svojim stalnim suradnicima iznova posegla za vrelom Sevdaha – bilom bosanske glazbe – oživljavajući novim aranžmanima pjesme predaka, dok je prvi put u svoju umjetničku paletu uvrstila i dvije nove, autorske skladbe.  Jedna od njih je ‘Pjevat ćemo šta nam srce zna’. Tekst i glazbu potpisuje Damir Imamović, još jedan cijenjeni Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin zajedno s vrsnim jazz gitaristom Antom Gelom.

Pjesme čežnje su intimne i tako se moraju i osjetiti. Te pjesme duše, sublimirane melankolije Amira je učila kod kuće, od svoje majke. ‘Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Kad se to dogodi, tek tada postajemo jedno i tek tada sam je spremna iznijeti’ – kaže Amira.

AMIRA MEDUNJANIN: PJEVAT ĆEMO ŠTA NAM SRCE ZNA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno