The Last Location je nastao u Sarajevu kao projekt trojice mladih glazbenika, braće blizanaca Ahmeda i Muhameda Latića i Edina Mucića nakon čega im se pridružuje Danijal Bajraktarević. Na sceni aktivno djeluju od 2008. godine, a već s prvim objavljenim singlom “You lied to me” pojavili su se na talijanskom MTV-u.

Nakon objave prvog EP-a “Restless Dream” (nastalim u suradnji s producentom Carmen Rizzom, poznatom  po radu s Coldplayom, Sealom te Alanis Morissette) te singla “Zaboravi” 2012. godine, postižu veliki uspjeh na Balkanu – The Last Location  postaje novo lice regionalne glazbene scene te kreću na regionalnu turneju u sklopu koje su nastupali širom Njemačke, Austrije, Turske, Italije i Srbije, a pozornicu su dijelili s najvećim regionalnim imenima poput Plavog orkestra, Dine Merlina, Bijelog dugmeta i Divljih jagoda.

Zagrebačkoj su se publici imali prilike predstaviti prije nešto više od godinu dana kada su kao predgrupa zasvirali na velikom koncertu Plavog orkestra u Domu sportova i još jednom dokazali da je njihov progresivni zvuk stvoren za velike pozornice!

2017. su  objavili singl  “Ti” koji je od strane publike bio odlično prihvaćen i pripremio put za novi album u izdanju Dallas Recordsa kojeg najavljuju singlom “Nestajem”.

“Pjesma “Nestajem” je nastala u dinamičnom periodu za bend u kojem  su svi članovi artikulisali svoju emociju i inkonporirali je u  ovu kompoziciju”, poručuju iz benda.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuju Ahmed i Muhamed Latić te Edin Mucić, a snimanje Borjan Milošević iz studija Long Play.