3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Škola nogometa NK Dilja okupila 50-ak djece iz udomiteljskih obitelji i članova kluba

Više od autora

- vl promo-

Vinkovačka udruga udomitelja za djecu i mlade Cibale i NK Dilj pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca organizirali su Školu nogometa za djecu iz udomiteljskih obitelji u sklopu projekta „Razigrano djetinjstvo”.

Danas je na diljevim terenima održan probni trening gdje se okupilo 50-ak djece iz udomiteljskih obitelji i članova kluba. Ukoliko se pokaže da djecu zanima ovaj vid druženja, organizatori ističu kako su voljni održati još nekoliko treninga.

Nastavak je, pojasnio je predsjednik Škole nogometa Zvonko Mendeš, planiran za mjesec lipanj nakon završetka školske godine, a u vrijeme održavanja Europskog prvenstva u nogometu u Njemačkoj.

Na kratkom pokaznom treningu s igračicama i igračima škole nogometa treneri su uključili štićenike u proces treniranja kroz nekoliko vježbi. Na kraju su proveli natjecanje iz naučenih zadataka kroz brzinu, točnost izvođenja, preciznost gađanja loptom i izvođenje jedanaesteraca. “Ovaj poziv nije bio upućen samo članovima Udruge Cibale, nego svim udomiteljskim obiteljima. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vinkovci objavili smo svim udomiteljima da su pozvani nazočiti ovome događaju. Nama je bilo u planu napraviti trening od sat i pol vremena, prezentirati djeci o čemu je riječ i na koji način mi to radimo u klubu. Naši treneri škole nogometa organizirali su kratki pokazni trening s igračima i igračima. Imamo i žensku školu nogometa, tako da su bili uključeni i djevojčice i dječaci, štićenici udruge i ostalih udomitelja”, pojasnio je.


Kako je rekla predsjednica udruge Cibale Gordana Štrbo cilj projekta je podizanje kvalitete života udomljene djece i mladih, njihovo uključivanje u život lokalne zajednice, očuvanje zdravlja i prevencija nastanka bolesti kroz sport te sprječavanje i ublažavanje posljedica socijalne isključenosti.

„Pored svih onih predstava koje provodimo s djecom, smatramo kako bi bilo dobro djecu preko ljetnih praznika maknuti sa svih tih društvenih mreža, ali im zato moramo predstaviti i ponuditi nekakav sadržaj koji će ih zanimati. Da bismo ih maknuli, moramo im nešto ponuditi, stoga smatram kako je ova ideja predivna”, istaknula je dodavši kako na ovaj način promoviraju udomiteljstvo, budući da je u svibnju drugi Nacionalni dan udomitelja, a ovo je ujedno njihov početak za ovu godinu.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno