20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Školarci i vrtićarci posjetili Novosti: Medijsko obrazovanje važan je segment dječjeg razvoja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kako nastaje Vinkovački list, što najbolje prolazi kod čitatelja, kako biti jasan i aktualan u eteru Radio Vinkovaca te što sve čini posao jednog novinara – samo dio je onoga što su učenici trećih razreda OŠ I.G.Kovačića te vrtićarci iz Vladimira Nazora mogli naučiti u posjetu našoj medijskoj kući Novosti.

Sa zanimanjem su pratili i upijali priče o novinama, zanimljivim temama i provjerenim informacijama, ali i o radiju, radijskom eteru te frekvenciji. Upoznali su se s čime se sve novinari i radijski voditelji svakodnevno susreću, naučili su i što znači grafički dizajn i produkcija te među sobom dijelili isključivo pozitivne dojmove zbog kojih bi neki, kako su nam rekli, i sami u budućnosti voljeli krenuti tim putem.


Mališane su budno pratile učiteljice Andrea i Isabela te tete Biserka i Irena koje su u našoj medijskoj kući htjele dodatno osnažiti medijsku pismenost djece, jednu od najvažnijih vještina za život u 21. stoljeću. „Važno je krenuti od najranije dobi”, složne su. Novine, portal i radio tri su medija koje su im na ovaj način htjele približiti kako bi na vrijeme upoznali sve strane medijskog sadržaja.

A tko zna, možda ćemo i mi za nekoliko godina u medijima moći čitati članke koje je napisao netko od naših malih gostiju, slušati vijesti na radiju čije su kreiranje učili upravo u našem studiju ili pak susretati kreativna grafička rješenja s kojima su se upoznali u našem grafičkom odjelu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno