-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slavonskim osnovnim školama darovano 26 novih računala, među njima i dvije škole iz naše županije

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Hrvatska elektroprivreda je tijekom ovoga tjedna u sklopu akcije “Za naše male genijalce” osnovnim školama u Slavoniji darovala 26 novih računala. Do kraja veljače 34 osnovne škole diljem Hrvatske dobit će ukupno 100 novih računala.

Škole dobitnice s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije su: Područna škola Donja Vrba (OŠ Ivana Gorana Kovačića) i OŠ Đure Pilara iz Slavonskog Broda, OŠ Vijenac i OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, OŠ Popovac, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ Tenja, OŠ Julija Benešića iz Iloka i OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Šarengrada.

Akcijom “Za naše male genijalce” HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije Za naše male genijalce osigurao čak 550 novih računala za učenike u 164 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 2,3 milijuna kuna.


„Izuzetno nam je drago što smo i ove godine nastavili provedbu akcije Za naše male genijalce i tako hrvatskim osnovnoškolcima darovali novih stotinu računala. Vjerujem da će školama ova darovana oprema posebno dobro doći kao pomoć u radu u izazovnim okolnostima epidemije koronavirusa. Ovom akcijom također ukazujemo na važnost razvoja digitalizacije u svim segmentima društva, od obrazovanja do energetike, u skladu s razvojnim prioritetima Hrvatske i Europske unije. Ponosni smo na svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu i razvoju naših najmlađih s čime ćemo nastaviti i ubuduće“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Na natječaju provedenom krajem prošle godine, izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Pobjednički video uratci mogu se pogledati na poveznici: https://genijalci.hep.hr/.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno