17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

​ Smilje diše uz Crvenu ​jabuku i rolu Šinjorija

Više od autora

- vl promo-

Novi album Crvene jabuke „Neka nova jutra” obilježen je pjesmom „Smilje” kojeg od nedavno puštamo i na 90,2, a koju prati i odličan spot u suradnji s Đakovčankama.

Spot potpisuje Produkcija Nova, a mi smo imali prilike porazgovarati s našim Vinkovčaninom, akterom u spotu kojega već dobro poznajemo po izvrsnim ulogama u predstavama Kazališta Mika Živković Retkovci.

„Spot je sniman na okolnom području grada Vinkovaca, pa je i veće zadovoljstvo jer naš vinkovački kraj daje prelijepu vizualnu sliku cijele Slavonije. U dogovoru s redateljem Šulinom, prvenstveno sam imao zadatak prenijeti emociju povratka i čežnje za rodnim krajem i ljubavi žene koja još tamo sniva. Htjeli smo pokazati kako jedna pjesma na gramofonu ili jedan miris “smilja” može vratiti sjećanja na rodni kraj, ulicu, kuću i nikad prežaljenu ljubav. Uvijek postoji ta iskra koja nas vrati nazad u rodni kraj, ljudima s kojima smo odrasli i živjeli do jučer. Po onome što nam je urođeno rođenjem, uvijek nas netko dočeka na željezničkoj stanici. Koliko god daleko bili i gdje nas put odvede, tu je netko stoga je tu i moj prijatelj, glumac u spotu Tomislav Antolović, koji me dočeka i pruži ključeve automobila kako bi se vratio i pronašao ljubav žene za kojom čeznem”, dijeli Zdravko Šinjori sadržaj priče i iskustvo sa snimanja.Ovom svestranom i talentiranom glumcu amateru nije prvo pojavljivanje u spotu. Naime, snimio ih je tridesetak, među kojima, sa Jacqouesom Houdekom i pokojnim Jasminom Stavrosom. „Već sam snimao nekoliko video spotova i naravno uvijek postoji ta sloboda glumca da stvara svoj lik i ostavi pečat pjesmi. Nadam se da publika osjeti glumačku emociju kroz ovaj video spot jer to znači da je pjesma dobila cjelokupnu priču, život. Priznajem, uvijek je zadovoljstvo raditi s Mirkom Šenkovskim i Šulinom, setovi su uvijek profesionalni, a oni su ljudi koji od početka do kraja znaju što žele”, zaključuje Zdravko.

Aktualni album “Žera & Crvena jabuka – Neka nova jutra”, ujedno je i njihov dvadeset i treći studijski album, a u protekloj godini bend je održao niz nevjerojatnih koncerata diljem regije pružajući nezaboravne glazbene trenutke, dok su na Valentinovo ove godine napunili su i najveći koncertni prostor Arenu Zagreb.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno