Niti ovaj vikend, na žalost, nije prošao bez težih prometnih nesreća na našem području. Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer oko 17 sati, 49-godišnji državljanin Rumunjske upravljao je osobnim automobilom marke VW Passat, rumunjskih registarskih oznaka, krećući se auto-cestom iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Županje. Prilikom prestrojavanja u prometnu traku nije se uvjerio da to može izvesti bez ugrožavanja ostalih sudionika u prometu te je došlo do udara U kombi vozilo.

Od posljedica prometne nesreće 49-godišnji vozač osobnog vozila smrtno je stradao. U kombi vozilu talijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo pet državljana Srbije jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su ostali putnici lakše ozlijeđeni. Ozlijeđene osobe su prevezene u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje im je ukazana liječnička pomoć.

Još jedna neugodna situacija također je zabilježena jučer i to u ranim jutarnjim satima u Županji. Naime, bračni par iz Županje zatražio je liječničku pomoć zbog sumnje u trovanje plinom, nakon čega su prevezeni u vinkovačku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. Kako ističu u policiji, očevidom u pomoćnim prostorijama obiteljske kuće utvrđene su neispravnosti i oštećenje dimovodnih cijevi, zbog čega je došlo do prodiranja dima u unutrašnjost prostorije u kojoj je spavao bračni par.