6 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Spomen-ploča kao podsjetnik na branitelje Male Bosne

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Mjesni odbore postoje ponajviše zbog potreba ljudi, a među svoje aktivnosti uvijek nastoje uvrstiti što više sadržaja za svoje građane, osobito djecu. Što više aktivnosti, to bolje – ljudi sretniji i zadovoljniji, a članovi Odbora ponosni i potaknuti na još veći rad. Time se vode i u Mjesnom odboru Mala Bosna, odboru koji je među najaktivnijima u gradu i koji je danas obilježio svoj dan.

Svečano obilježavanja započelo je otkrivanjem spomen-ploče poginulim braniteljima Male Bosne, paljenjem svijeća i minutom šutnje, uz neizostavan blagoslov svećenika. Proslavi je nazočio i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je istaknuo kako ovaj mjesni odbor živi na jedan specifičan način, a u konstantnom su kontaktu s Gradskom upravom.

“Mjesni odbor Mala Bosna pohvalio bih da su jedan od najaktivnijih odbora u Vinkovcima. Imaju svoje zahtjeve, a mi pokušavamo sve to ostvariti i napraviti za njih. U ovom trenutku u tijeku je izgradnja dječjeg igrališta za naše mališane, imamo već tradicionalne akcije gdje djeca uče plivati, tradicionalna druženja za Božić, uredili smo prostor parka, Mala Bosna će biti spojena i na novu obilaznicu, a zajedno smo radili i ovaj spomenik koji je podsjetnik na sve one branitelje i da je ovaj prostor bio prva linija“, rekao je gradonačelnik.

Da su iznimno aktivni potvrdio nam je i Robert Ević, predsjednik MO Mala Bosna. “Aktivnosti našeg mjesnog odbora unazad četiri godine podignute su na jedan dobar nivo – od besplatnog plivanja za djecu do božićnog domjenka i besplatnih poklona, a prije dvije godine dobili smo i nagradu za najbolje uređen mjesni odbor za Vinkovačke jeseni“, rekao je Ević te dodao kako su u planu radovi na infrastrukturi i da se poboljša život stanovnika Male Bosne.

Obilježavanje Dana Mjesnog odbora Mala Bosna nastavilo se u veselom ritmu, uz ukusnu hranu i piće te neponovljivi zvuk tamburice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno