- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U sklopu 22. Sajma zdravlja u Vinkovcima, od 20. do 22. travnja bit će organiziran projekt koji uključuje predavanja, panele, izložbe i prezentacije vezane uz sport i razne sportske aktivnosti. Nositelji projekta su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska mreža zdravih gradova i Projekt Zdravi grad Vinkovci. Organizira ga Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca (ZŠUGVk), a središnja tema je zdravlje, komunikacija, mediji i intersektorska suradnja.

Prva aktivnost je izložba koja uključuje Hrvatski nogometni klub „Vinkovci“ povodom obilježavanja 100 godina djelovanja i Košarkaški klub „Vinkovci“ povodom obilježavanja 55 godina djelovanja. Druga aktivnost je Uvodni panel – stjecanje uvida u problem i međunarodna iskustva. Uz ostale goste, predavanja će održati i predavači na temu Vrhunski Sport, komunikacije i mediji – osobno iskustvo, koju će održati Damir Škaro i na temu Biciklijada ‘Putem EU projekata’ koju će održati Tomislav Zadro. Treća aktivnost je prezentacija akrobatsko navijačkog plesa koju će održati Cheerleading klub „Ma&K0“.

Osim navedenih aktivnosti, uključena je i izrada zbornika radova. Autori sažetaka za zbornik su Damir Škaro, Tomislav Zadro, Vladimir CiIić i Antonija Škegro.