- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

m_bruno-marijan-krajcar_sricna-je-ura_singl_ST

Bruno i Marijana Krajcar predstavljaju videospot prekrasne božićne pjesme ‘Srićna je ura’. Nostalgičan i pomalo retro spot je snimljen još 2007. godine pod redateljskom palicom Zorana Mikletića te je svih ovih godina čekao pravo vrijeme za objavu. Pjesma ‘Srićna je ura’ je prvi put objavljena 2012. godine na hvaljenom albumu ‘Oči srca’. Autor stihova na istarskoj čakavici je Daniel Načinović, a glazbe Bruno Krajcar, koji je pjesmu snimio zajedno s tada sedmogodišnjom kćerkom Marijanom. Spot za ovu istarsku božićnu glazbena čestitku sniman je od Pule do Gologorice, kad su Bruno i Marijana putovali vlakom kroz brojna istarska mjesta.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, njeguje jedinstven glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo – univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. U bogatoj karijeri objavio je osam albuma te brojne singlove i videospotove, a među brojnim nagradama spomenut ćemo samo neke – dobitnik je strukovne nagrade Status (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini, godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Koerbler za 2007. godinu, dvije nagrade Porin (2008. i 2016. godine) za najbolji etno album te nagrade ‘Istriana’ za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu.

Svojim aktualnim albumom ‘Istraditional’, podnaslova ‘Croatian Music Identity’, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva ‘hrvatski blues’. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.

BRUNO I MARIJAN KRAJCAR: SRIĆNA JE URA [2016]