22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Štednjaci za dva kućanstva u Marincima i u Ceriću

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
U sklopu projekta Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje na području općine Nuštar uspješno podijeljeni paketi, a dvije obitelji dobile su i štednjak na drva.

Osmeročlana obitelj Ivane Filipović i Marija Marušinca iz Marinaca moći će se u Novoj godini još bolje ugrijati i prehraniti, zahvaljujući humanitarnim paketima i štednjakom na drva, koji su im dodijeljeni u sklopu projekta Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje. Zahvaljujući odličnoj suradnji Općine Nuštar i GDCK Vinkovci, jasno su detektirani svi oni kojima je pomoć potrebna a do danas je u cijeloj Općini Nuštar podijeljeno preko 140 humanitarnih paketa koji sadrže prehrambene artikle. „Pomoć nam je svaka dobrodošla, a peć ide odmah u funkciju, na njoj ću sad moći i kuhati, a i ugrijati ove dvije sobe u kojima nas osam živi. Muž sam radi a treba se brinuti o čak 6-ero djece“, rekla nam je Ivana Filipović. Općina Nuštar ovoj obitelji pomaže već duže vrijeme, a na proljeće bi u funkciju trebali staviti nove prostorije koje su izgrađene u dvorištu ove obitelji. „Nadamo se kako ćemo uspjeti riješiti krov i bolji prilaz u dvorištu, a ovoj obitelji prvenstveno je potrebno osposobiti kupatilo. Na tome aktivno radimo“, potvrdio nam je Drago Mrkonjić, zamjenik načelnika Općine Nuštar.

Puno je onih kojima je pomoć potrebna, a pakete su dobili svi oni koji su evidentirani kao primatelji zajamčene minimalne naknade. No i pored toga, posebna skrb posvećena je i osobama treće životne dobi koji su zbog odlaska mladih ostali sami. Stoga je drugi štednjak na drva, na kojem se može kuhati, peći u pećnici i grijati se otišao 81-godišnjoj Slavki Obrst iz Cerića koja živi sama. „Zahvaljujući dobrim susjedima i programu „Zaželi“ nisam zaboravljena. Kćer mi živi na moru, no uz pomoć Općine i žene koja me redovito obilazi i pomaže mi, ipak ne mogu se potužiti. Hvala Crvenom križu i hvala Općini Nuštar što misle na nas stare“, rekla nam je baka Slava.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno