Britanska dream-pop / synth-pop skupina STILL CORNERS po prvi put će nastupiti u Zagrebu 9. svibnja 2019.godine u 20.30h u klubu Boogaloo.

Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennia Morriconea i glamurozni synth-pop 80-ih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Skupina je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tessu na željezničkoj postaji u Londonu.

Still Corners su 2010. godine objavili singl “Don’t Fall in Love / Wish” za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz video spot za pjesmu “Wish” koji je režirala Lucy Dyson. Činjenica da su u samo jednom danu prodali svih 700 primjeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da s njima što prije treba potpisati ugovor. Već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album “Creatures of an Hour”.


Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od utjecaja glazbe šezdesetih ka zvuku osamdesetih inspirirani “Avalonom” Roxy Musica. S albuma “Strange Pleasures” izdvojili su se singlovi “Fireflies” koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i “The Trip”.  Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv ovog izdanja – “Dead Blue”. Album s kojeg se izdvojio singl “Lost Boys”, inspiriran radovima Briana Wilsona, objavili su za vlastitu izdavačku kuću Wrecking Light u rujnu 2016. godine. “Dead Blue” je bio najviše pozicionirani dream-pop album na The Line of Best Fit te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. “Slow Air” budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put kroz „sočno“ i eterično izdanje inspirirano vatrom američkog zapada. „Željeli smo čuti divnu gitaru i bubnjeve te nešto drugačije, spiritualno i gotovo neodređeno, uz to klasično raspoloženje pjesama. Uvijek se trudimo dobiti zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili da ne dozvolimo mozgu previše uplitanja” – kaže Tessa i dodaje: “Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osjećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „prozračan“ i predivan“.  „Black Lagoon“ vodeći singl s albuma, u svom video izdanju prati skupinu na putovanju od pustinje do oceana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se voze u nepoznato bijelim Mustang kabrioletom.

Turneja kojom predstavljaju album “Slow Air” dovest će ih po prvi put i u Zagreb. Sanjajte i vi sa Still Corners, dođite u Boogaloo klub 9.svibnja!

Ulaznice u prodaji od ponedeljka, 11.2.2019. putem prodajne mreže Ticketshop.hr.