14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Stjepan Strukar po drugi put najspremniji vojnik u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Satnik Stjepan Strukar, rođeni Vinkovčanin, trostruki je prvak Hrvatske u desetoboju, a osim u atletici, ostvario je izvrsne rezultate u borilačkim sportovima, plivanju, crossfitu. Bavio se i veslanjem, gimnastikom te kajakom na divljim vodama, a sada je obranio i naslov prvaka na međunarodnom sportskom natjecanje u Hrvatskoj vojsci Viribus Unitis.

U sportskoj dvorani vojarne “1. hrvatski gardijski zbor” u Zagrebu po osmi put održano je najveće međunarodno sportsko natjecanje u Hrvatskoj vojsci pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”, kojemu su međunarodni karakter dali pripadnici Kosovskih snaga sigurnosti. Cilj natjecanja promicanje je zdravog načina života i sportskih aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravog natjecateljskog duha, a organizira se u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije Skok-2.

Već standardno, zapažen rezultat ostvario je Stjepan Strukar, 33-godišnjak iz Cerne, operativni časnik u Domu Glavnog stožera, obranivši naslov u pojedinačnoj kategoriji.

„Vrlo sam ponosan na ovaj uspjeh. Za mene je to samo potvrda moje spremnosti koja je rezultirala time da sam i najspremniji pripadnik u OSRH i šire. Ove godine je natjecanje bilo vrlo zahtjevno i provodilo se kroz 2 dana s čak 6 WOD-ova (workout of the day) koje je trebalo odraditi što bolje”, priča nam Strukar koji se sportom počeo baviti još od malih nogu, a do danas se okušao u više od petnaest različitih sportova.


Pojašnjava kako je ovo natjecanje bilo crossfit tipa što znači da je uključivalo puno vježbi iz Weightliftinga (nabačaj, trzaj, izbačaj i sl.), Powerliftinga (čučanj, mrtvo dizanje i sl.), Streetworkouta (zgibovi, dipsevi, razne verzije vježbi za trbuh i sl.) te različite vježbe koje se izvode na fitness trenažerima poput veslanja na veslačkom ergometru, trčanja na traci za trčanje, vožnje airbike-a te druge pomoćne vježbe iz fitnessa poput čučnjeva s medicinkama, vježbi s girijama, vijačom i ostalo.

Sastojalo se od nekoliko WOD-ova, a svaki je sastavljen od nekoliko spomenutih vježbi sa zadanim brojem ponavljanja i opterećenja koje se uglavnom provode u kružnom obliku trenažnog rada. Cilj je u svakom WOD-u napraviti što je više moguće ponavljanja zadanih vježbi u zadanom vremenu ili zadani broj ponavljanja odraditi u što kraćem vremenu, a rezultati se na kraju zbrajaju.

„Drugi dan sam pobijedio u svim WOD-ovima što je rezultiralo ukupno prvim mjestom i obranom naslova. Od ukupno osam održanih natjecanja, ovo mi je sedmi put da sudjelujem i uvijek mi je jednako zabavno i izazovno. Zasad imam tri srebra i dva zlata i jedva čekam sljedeću godinu da budem još spremniji i da pokažem još više”, podvlači ovaj vrhunski pripremljen vojnik i sportaš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno