27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Trenerica Pajvančić: Cheerleading je odlična baza za motoriku, ali i fleksibilnost

Više od autora

- vl promo-

Cheerleading klub Ma&Ko iz Vinkovaca osnovan je 2008. godine pod stručnim vodstvom profesorice Antonije Škegro. Klub trenutno broji oko 70 članica koje odlaze na razna natjecanja i uvježbavaju teške koreografije. Trenerica Sara Pajvančić objasnila nam je nešto više o ovom sportu, ali i o treniranju i budućim izazovima.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

„Klubu sam se pridružila 2013. godine i od tada odlično surađujemo, funkcioniramo, obučavamo se i idemo na razna natjecanja, putovanja po Hrvatskoj, ali izvan nje”, ističe Pajvančić dodavši kako trenutno rade s tri starosne kategorije, a to su mini kadetkinje, kadetkinje i mlađe juniorke.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

S obzirom na zavidnu brojku djevojčica koje okupljaju, treninzi se održavaju u dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića u Vinkovcima, a povremeno se s jednom skupinom radi i u dvorani Barun Trenk. Osim trenerice Sare Pajvančić, s djecom predano vježba i trenerica Tea Kajkić. Najmlađe članice treniraju dva puta na tjednoj bazi po sat vremena, dok kadetkinje i mlađe juniorke također treniraju dva puta tjedno, ali po sat i pol. S obzirom na to da je ovaj sport sam po sebi kompleksan, svaka skupina ima po jednu koreografiju u sezoni.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

„Cheerleading je skup plesa, gimnastike, dizanja, piramida, ali i akrobacija. Naravno, na prvom mjestu nam je sigurnost djece te zbog toga i nemamo nikakvih ozbiljnih ozljeda”, ističe.


FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

Klub je itekako bio aktivan tijekom 2023. godine, a na Državnom prvenstvu u cheerleadingu osvojena su treća i četvrta mjesta, dok su se članice svojim atraktivnim zanjem i vještinama predstavile publici na brojnim događajima, kao što su primjerice Olimpijski festival dječjih vrtića i 3×3 basket turnir. Također, klub je sudjelovao na Proljetnom sportskom kampu u Vukovaru, gdje je prezentirao svoj cheerleading. Nadalje, Ma&Ko je krajem rujna sudjelovao u trodnevnom sportskom kampu u Zagrebu kao partner u projektu „Deaf and Loud” koji je sufinanciran od strane Europske unije. Cilj projekta bio je uključiti gluhu i nagluhu djecu u sportske aktivnosti i druženje s vršnjacima bez oštećenja sluha.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

„U prosincu imamo natjecanje u Vrbovcu na koje idemo s mlađim juniorkama. U veljači sljedeće godine sve kategorije očekuje natjecanje u Zagrebu, a nama najvažnije je Državno prvenstvo u svibnju za koje se i pripremamo tijekom cijele godine. Imamo stvarno dobre rezultate s obzirom na to da je ovaj sport još uvijek malo zastupljen u Hrvatskoj, a puno ljudi u Vinkovcima ni ne zna da postojimo već 10 godina”, dodaje.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

Cheerleading je sport, govori Pajvančić, prava baza jer se vježbaju fleksibilnost, motorika i koordinacija pokreta, sve ono što je bitno u svakom sportu. „Ponosimo se zajedništvom, međusobnom tolerancijom i velikom pozitivnom energijom. Novi članovi uvijek su dobrodošli, svatko tko želi biti dio naše male obitelji, ali i putovati, naučiti nešto novo, slobodno neka se javi na našu Facebook stranicu”, zaključuje.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci
FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno