Izvršni producent serije, koja će se snimati na španjolskom jeziku, biće sinovi čuvenog pisca – Rodrigo Garcia i Gonzalo Garcia Barcha.

U priopćenju koje je objavljeno tim povodom stoji: “Naš otac je desetljećima odbijao prodati prava na ekranizaciju romana, zato što je vjerovao da on ne može biti snimljen u trajanju koje zahtjeva film, ili zato što je smatrao da snimanje na bilo kom drugom jeziku osim španjolskog ne bi bilo pravedno. Ali, zlatno doba serija, određeno talentiranim scenarijima i režijom, kao i kinematskom kvalitetom sadržaja, i prihvaćanjem najširih krugova publike diljem svijeta programa na stranim jezicima, ovaj put može doprinijeti ogromnoj globalnoj gledanosti, a zahvaljujući Netflixu. Jako smo uzbuđeni zbog suradnje i jedva čekamo vidjeti konačni proizvod.”

Gabriel García Márquez objavio je roman “Sto godina samoće” 1967. godine. Više od pola stoljeća kasnije, izgleda da je kucnuo čas za jednu veličanstvenu seriju po djelu čovjeka koji je 1982. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost. Roman kronološki prati obitelj Buendía i život u izmišljenom selu Makondo… [titlovi.com]