26 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Strateški projekti regionalnog razvoja

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
U Pakracu je u petak održan radni koordinacijski sastanak regionalnih koordinatora s područja Slavonije Baranje i Srijema, na kojem se raspravljalo o provedbi Razvojnog sporazuma Slavonija, Baranja i Srijem, u okviru koje se raspravljalo o pripremi zajedničkih strateških projekata regionalnog razvoja, objavljenim pozivima temeljem Razvojnog sporazuma i dodatno prijavljenim projektima u Razvojni sporazum. Ostale teme su bile vezane uz Javni poziv za Regionalne centre kompetentnosti i Javni poziv Tehničke pomoći za nastavak djelovanja regionalnih koordinatora.

Predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, odnosno ravnatelj Ilija Cota, zamjenica ravnatelja Marija Dević, voditeljica odjela za pripremu programa i projekata Zrinka Lončar i voditeljica odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Vedrana Džoić, ovom su prilikom predstavili inicijativu za osnivanjem Dunavskih centara za inovacije i transfer tehnologije na razini regionalnih ureda, a koji će djelovati u pravcu povezivanja poduzetništva i znanstvenog sektora, u cilju razvoja gospodarstva regije.

Inače, Razvojna agencija naše županije Memorandum o razumijevanju potpisala je još u studenom 2016. godine u Bratislavi, te na taj način pristupila mreži Dunavskih centara za prijenos tehnologija, odnosno DTC mreži. Upravo na temelju sporazuma s koordinatorom DTC mreže, Steinbeis-Europa-Zentrumom iz Karlsruhea, Njemačka, a kao rezultat dugogodišnje uspješne suradnje, postala je ulazna točka za područje Slavonije, Baranje i Srijema i na taj način nositelj razvoja DTC mreže.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno